• Welcome to Tamil Brahmins forums.

    You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our Free Brahmin Community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

    If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Natural Remedies and Vitamins in Vegetables

Status
Not open for further replies.
மல்லிகைப் பூவின் மருத்துவ குணங்கள்

மல்லிகைப் பூவின் மருத்துவ குணங்கள்


jasmin.jpeg.jpg




தற்போது மல்லிகைப் பூ சீசன் துவங்கியுள்ளது. மல்லிகைப் பூ என்றாலே தலையில் சூடிக் கொள்ளவும், வாசனை திரவியங்கள் தயாரிக்கவும் பயன்படும் என்று மட்டுமே நினைத்திருந்தால் இந்த கட்டுரையை படித்து முடித்த பிறகு உங்கள் கருத்தை நீங்களே மாற்றிக் கொள்வீர்கள்.


மல்லிகைப் பூவை அந்த காலத்திலேயே பல்வேறு பிரச்சினைகளுக்கு மருந்தாக பயன்படுத்தி வந்தனர். அதேப்போல, பல்வேறு மருத்துவ குணம் கொண்ட மல்லிகைப் பூ எண்ணெய் மருந்தாக பயன்படுத்தப்பட்டுள்ளது.


அதில் ஒரு சில அடிப்படை விஷயங்களை உங்களுக்குக் கூறுகிறோம்...


வெளியில் உணவை வாங்கி சாப்பிடுபவர்களுக்கு வயிற்றில் பூச்சித் தொல்லைகள் அதிகமாக இருக்கும். வயிற்றில் பூச்சி இருந்தால் உடல் மெலியும், சருமத்தில் வெள்ளைத் திட்டுக்கள் காணப்படும்.

அப்படியானவர்கள் 4 மல்லிகைப் பூவை தண்ணீரில் போட்டு கொதிக்க வைத்து அந்த நீரை அருந்தி வர வேண்டும். இவ்வாறு அருந்தி வர வயிற்றில் உள்ள கொக்கிக் புழு, நாடாப் புழு போன்றவை அழியும்.
இந்த அறிகுறிகள் இருப்பவர்கள் மட்டுமல்லாமல் பொதுவாக அடிக்கடி பூச்சி மருந்து சாப்பிடுபவர்கள் தவிர அனைவருமே இந்த மல்லிகைத் தண்ணீரை அருந்தலாம்.


இதேப்போல, மல்லிகைப் பூக்களை நிழலில் வைத்து உலர்த்தி அவை காகிதம் போல ஆனதும், அவற்றை பொடியாக அரைத்து பொடி செய்து வைத்துக் கொள்ளவும். இதனை தண்ணீரில் கலந்து குடித்து வர சிறுநீரக கற்கள் தானாகவே கரைந்து போகும். எந்த உயர் சிகிச்சையும் தேவைப்படாது.


நோய் எதிர்ப்பு சக்தி இல்லாதவர்கள் மல்லிகைப் பூக்கள் ஒன்றிரண்டை உண்டு வர நோய் எதிர்ப்புச் சக்தி உயரும்.


இது மட்டுமல்லாமல் அவ்வப்போது ஏற்படும் சில உடல் நலப் பிரச்சினைகளுக்கும் மல்லிகை சிறந்த நிவாரணியாக உள்ளது. அதாவது, சிலருக்கு மல்லிகை வாசனை தலைவலியை ஏற்படுத்தும். ஆனால் தலைவலியை குணமாக்கும் குணம் மல்லிகைக்கு உள்ளது என்பது பலருக்கும் தெரியாது. தலைவலி ஏற்படும் போது, சில மல்லிகைப் பூக்களை கையில் வைத்து கசக்கி அதனை தலையில் பத்திடுவது போல தேய்த்துவிட்டால் தலைவலி காணாமல் போகும்.


மல்லிகைப் பூவில் இருந்து ஒரு வகை எண்ணெய் எடுக்கப்படுகிறது. இந்த எண்ணெய் பல்வேறு உடல் உபாதைகளுக்கு அருமருந்தாக உள்ளது.


எங்கேனும் அடிபட்டு அல்லது சுளுக்குப் பிடித்து வீக்கம் காணப்பட்டாலும், நாள்பட்ட வீக்கமாக இருந்தாலும், மல்லிகைப் பூவை அரைத்துப் பூசினால் வீக்கம் குறையும்.


மன அழுத்தம், உடல் சூடு போன்ற பிரச்சினைகளால் பாதிக்கப்பட்ட பெண்கள், ஒன்றுமே செய்ய வேண்டாம்.. உங்களுக்குப் பிடித்த அளவிற்கு மல்லிகைப் பூவை வாங்கி தலையில் சூடுங்கள் போதும். மன அழுத்தமும் குறையும், உடல் சூடும் மாறும்.


இதுபோன்ற பல மகத்துவங்களைக் கொண்டுள்ளது மல்லிகை பூ.

????????? ?????? ???????? ???????? - Dinamani - Tamil Daily News
 
சைவ உணவுகளின் நன்மைகள்

சைவ உணவுகளின் நன்மைகள்


174fa9e4-e847-4103-939f-0a8a8f70c968_S_secvpf.gif


சைவ உணவுகளைச் சாப்பிடுவது உடல் நலனுக்கு எந்தெந்த வகையில் எல்லாம் நல்லது என்பது குறித்து மருத்துவ மற்றும் ஊட்டச்சத்து நிபுணர்கள் தரும் பட்டியல் இதோ...

நச்சுகள் அகற்றம்:

நார்ச்சத்து மிகுந்த சுரைக்காய், பூசணி, பசலைக்கீரை, முட்டைக்கோஸ் ஆகியவை சைவ உணவு வகைகளில் மிகவும் முக்கியமானவை. உடலில் சேரும் நச்சுகளை அகற்றும் திறன் மேற்கூறிய காய்கறிகளுக்கு உண்டு. அதேசமயம் முட்டை, மீன் மற்றும் இறைச்சி போன்றவற்றில் புரதச்சத்து இருக்கும் அளவுக்கு நார்ச்சத்து இருப்பதில்லை.

எலும்புகளுக்கு வலு:

இறைச்சி, உடலில் புரதத்தை அதிகமாக்கி, கொழுப்பைக் கூட்ட வழிவகுக்கக் கூடியது. மேலும் நமது சிறுநீரகத்துக்கு அதிக வேலைப் பளுவை ஏற்படுத்துவதோடு, எலும்பில் உள்ள கால்சியத்தையும் உறிஞ்சி விடுகிறது. அதேசமயம் சைவ உணவில் இந்தப் பிரச்சினை இல்லை.

கார்போஹைட்ரேட்:

அசைவ உணவு அதிகம் சாப்பிடுபவர்களுக்கு கார்போஹைட்ரேட் பற்றாக்குறை ஏற்படும் வாய்ப்பும் அதிகம். இதனால் உடல் தனது இயக்கத்துக்குத் தேவையான சக்தியை கார்போஹைட்ரேட்டில் இருந்து பெறுவதற்குப் பதிலாக, சேமித்து வைக்கப்பட்டுள்ள கொழுப்பிலிருந்து எடுத்துக்கொள்ளும் 'கீட்டோ னியம்' என்ற நிலை ஏற்படும்.

செரிமானம்:

சைவ உணவுகள் மூலமாகக் கிடைக்கும் கார்போஹைட்ரேட் படிப்படியாகச் செரிமானமாகி, உடலுக்குத் தேவையான குளுக்கோஸ் சத்தை சீராக அளிக்கும். அதேசமயம் கொழுப்பும், புரதமும் அதிகம் நிறைந்த இறைச்சி உணவு ஜீரணமாகவே அதிகநேரம் எடுத்துக்கொள்ளும். சில சிமயங்களில் சிலருக்கு அது சிரமமாகக் கூட ஆகிவிடும்.

ஆரோக்கியமான மேனி:


பீட்ரூட், தக்காளி, பூசணி, பாகற்காய் போன்ற சைவ உணவுகள் ரத்தத்தை நன்கு சுத்திகரிப்பதோடு, தோலுக்கு மினுமினுப்பையும் கொடுக்கின்றன. அத்துடன் கொய்யா, ஆப்பிள், பேரிக்காய் போன்ற பழங்களை உண்பதும் மேனிக்கு மினுமினுப்பைக் கூட்டும்.






??? ????????? ???????? || benefits of vegetarian foods
 
10 Helpful Uses for Mustard!

10 Helpful Uses for Mustard!


Mustard
has a large number of alternative uses, mostly related to health. Herbal medicine is known to stimulate and accelerate blood circulation in the body. This can prevent and alleviate a great host of diseases and symptoms, Besides therapeutic use, it also has useful cosmetic properties: Soften hair, treat dry skin and remove odors. So without further a-do, here are 10 surprising uses for mustard!

1. Mustard relieves a sore throat

Mustard can be used as a natural solution to relieve a sore throat. For the preparation of the solution, mix mustard, lemon juice, a teaspoon of salt, a teaspoon of honey and half a cup of boiling water. Let the solution stand for 10 minutes then gurgle it. The effect is supposed to last for a few days, but if the pain returns, prepare another solution.


2. Mustard fights bad odors

Many products are packaged in attractive bottles, jars and boxes, the problem is that in most cases, it is very difficult to remove the odor of the materials previously stored in those tools. In this regard, mustard is a great solution. Pour a little mustard in the dish, add hot water and shake vigorously. Wash the contents of mustard and water, the smell should completely disappear.


3. Mustard relieves chest congestion

Mustard can help prevent the accumulation of mucus in the body. Prepare a compress made of mustard and flour in a ratio of 1:3, add water until you get a mixture, apply it to a cloth and place on the chest for 20 minutes. Another option is to apply the mustard to the ribcage area and lay over it a cloth dipped in hot water. Within a few minutes you will feel better. If you suffer from sinusitis, apply this method to the forehead.


* Please note, mustard may cause allergic reactions in the skin, so you should first make sure you are not sensitive to it.

4. Use Mustard to treat fever and flu

Prepare an infusion of mustard seeds. On a low heat, cook in a pot of boiling water, and a teaspoon of mustard seeds for about five minutes. Let the brew cool and then drink it all.


5. Mustard as a cosmetic mask

Besides improving the taste of food, mustard can highlight the beauty of the skin, especially facial skin. Apply a thin layer of mustard on the skin, let it sit a few minutes then rinse well. After washing, the face will feel smooth and fresh. As mentioned, check first that you are not allergic to mustard.


6. Use mustard to calm muscles

Athletes and the elderly tend to suffer often from tense and aching muscles. An effective way to relieve pain is by sprinkling mustard and Epsom salt (magnesium- sulfate salt) in a tub. Mustard enhances the therapeutic effects of Epsom salt, which will help relieve muscle pain.


7. Mustard to relieve tired feet

Usually, after a busy day of running around, we suffer from the swollen and painful soles. For relief, make a calming solution in the following way: Mix 2 tablespoons of mustard with warm water in a pot or in a bowl, immerse your feet in the bowl for half an hour, and it should calm the pain and swelling.


8. Mustard treatment for painful knees

For people who suffer from chronic knee pain or seasoanl pain, or during physical effort, it is recommended to perform a warm massage with a mixture of olive oil and mustard oil.


9. Mustard to treat back pain

Back pain often limits the movement of the body, but the long ordeal can be reduced with a hot mustard bath. This is good and effective for back pain, muscle aches, arthritis and sprains. Fill the tub with warm water, add 220 mg of mustard, stir until they mix and then dip in the solution for 20 minutes. The pain will be reduced considerably.


10. Mustard to prevent the growth of weeds in your garden

According to scientists, the materials secreted by white mustard seeds can prevent the growth of weeds on the same ground. Plant a handful of mustard seeds near the plants, or sprinkle the seeds around the garden. The amount of weeds will be significantly reduced, so you can move them easily with bare hands. Please note before you plant: the seeds may harm other plants, so make sure to check first.


Source:
BabaMail -10 Helpful Uses for Mustard!
 
6 Serious Medical Symptoms

6 Serious Medical Symptoms



Here are six important flashing signals.


1. Paralysis of the arms or legs, tingling, numbness, confusion, dizziness, double vision, slurred speech, trouble finding words, or weakness, especially on one side of the face or body.


These are signs of stroke -- or a "brain attack" -- in which arteries that supply oxygen to the brain become blocked or rupture, causing brain tissue to die.


Symptoms depend on which area of the brain is involved. If a large blood vessel is blocked, a wide area may be affected, so a person may have paralysis on one side of the body and lose other functions, such as speech and understanding. If a smaller vessel is blocked, paralysis may remain limited to an arm or leg, or even the face.
If you have symptoms, call 911 right away and get to an emergency room that offers clot-busting therapy for strokes due to blocked vessels. Such treatment, which dissolves clots in blocked vessels, needs to be given within the first 3 hours after symptoms begin, but newer treatments may work within a longer time frame, says Birge, who is medical director at the Tanner Medical Center in Carrollton, Ga.
Timing is urgent; fast treatment can potentially stop brain tissue death before permanent brain injury happens. "There is a time clock ticking as to when you might totally recover," Birge tells WebMD.

2. Chest pain or discomfort; pain in the arm, jaw, or neck; breaking out in a cold sweat; extreme weakness; nausea; vomiting; feeling faint; or being short of breath.


These are signs of heart attack. If you get some of these symptoms, call 911 immediately and go to the emergency room by ambulance. Shulman and Birge also recommend that patients chew one regular, full-strength aspirin (unless they're allergic to aspirin) to help prevent damage to the heart muscle during a heart attack.
Not everyone who has a heart attack feels chest pain or pressure or a sense of indigestion. Some people, especially women, the elderly, and people with diabetes, get "painless" heart attacks, the doctors say. Being aware of "painless" heart attack signs is crucial: symptoms may include weakness, sudden dizziness, a pounding heart, shortness of breath, heavy sweating, a feeling of impending doom, nausea, and vomiting.


Both doctors say it's important to learn heart attack signs and understand them in context. "Everybody has jaw pain. You don't immediately run and say, 'I've got a heart attack,'" Shulman tells WebMD. He is an associate professor of internal medicine at Emory University School of Medicine in Atlanta. "But if you're also sweating and you have some of these other symptoms -- shortness of breath and so forth -- then that's going to tip you off that there's something much more serious happening."


3. Tenderness and pain in the back of your lower leg, chest pain, shortness of breath, or coughing up blood.


These are symptoms of a potentially dangerous blood clot in your leg, especially if they come after you've been sitting for a long time, such as on an airplane or during a long car trip. These signs can also surface if you've been bedridden after surgery.


"Anybody is susceptible," Birge says. He adds that such blood clots are more common than most people and doctors realize.


Blood is more likely to pool in your legs when you're sitting or lying down for long periods of time, as opposed to standing and walking. If a blood clot forms in your leg as a result, your calf can feel swollen, painful, and tender to the touch. If you get sudden chest pain or shortness of breath, a piece of the blood clot may have broken off and traveled through the bloodstream to your lungs. This condition can be life-threatening, so get to an emergency room without delay if you have any of these symptoms.


4. Blood in the urine without accompanying pain.


Anytime you see blood in your urine, call your doctor promptly, even if you have no pain.
Kidney stones or a bladder or prostate infection are common causes of blood in the urine. But these problems are usually painful or uncomfortable, which sends people to the doctor promptly.


In contrast, when people see blood in their urine but feel no pain, some take a "wait and see" approach, especially if they just have one episode. "But you can't have this attitude," Shulman says. Lack of pain doesn't necessarily mean lack of seriousness.


Cancer of the kidney, ureter, bladder, or prostate can cause bleeding into the urinary tract; when these cancers are small enough to be curable, they may not cause pain. So don't dismiss this important sign because, according to Shulman and Birge, "blood in the urine may be the only clue for an early diagnosis."


5. Asthma symptoms that don't improve or get worse.


Asthma attacks are marked by wheezing or difficulty breathing. When an attack doesn't improve or worsens, a patient should get emergency care.



If an asthma attack is left untreated, it can lead to severe chest muscle fatigue and death, say Shulman and Birge. Some people with persistent asthma hesitate to go to the emergency room because they've gone so many times before, or they need someone to drive them because they're too short of breath. So instead of seeking care, "They try to hang in there," Birge says, even if they need higher doses of inhalants or have decreasing lung function measurements when using a device to measure how well they move air out of their lungs.


Because asthma makes breathing difficult, the muscles for breathing may tire and the volume of air exchanged by the lungs will decrease. As a result, a person's oxygen level drops while blood levels of carbon dioxide rise. As Birge and Shulman explain in their book, "A carbon dioxide buildup in the blood has a sedating effect on the brain, which may cause you to feel even drowsier. You may lose the motivation or energy to breathe."
"A person with asthma who seems to be relaxing more, who seems to not be struggling for breath anymore -- even though they've been at it for 6 or 8 hours -- may actually be worse. It could be a sign of respiratory fatigue," Birge says. Eventually, the person could stop breathing.


"They're really in a big danger zone," Shulman adds. Patients believe they're getting better when they're actually getting worse, he says. "They become sedated and seem to be peaceful when actually, they're dying."
One of the most important considerations is how long an attack lasts, according to both doctors. "If you've been having labored respirations with the asthma not relenting after a period of several hours, even though you may be apparently doing OK, don't let it go any longer," Birge says. "Get on to the emergency room."


6. Depression and suicidal thoughts.


Few people would put up with crushing chest pain or extreme shortness of breath, but many endure depression, even though, at its extreme, it can be life-threatening.


"Depression can be a very, very serious problem because people can commit suicide," Shulman says. "Some people will not seek care when they are depressed because they think that they'll be perceived as being crazy or not strong or not manly, and they have to understand that there is a chemical imbalance going on in their brain. It is a disease just like any other disease."



Symptoms of depression include sadness, fatigue, apathy, anxiety, changes in sleep habits, and loss of appetite. Depression can be treated with medications and psychotherapy.


Doctors are human: They can miss important diagnoses, including heart attacks. A patient's awareness and vigilance can make a difference, Shulman says.


6 Serious Medical Symptoms
 
Top 20 cures of wonder herb – holy basil:

  1. Healing Powers: Holy Basil acts as a nerve tonic, clears the bronchial tube of catarrhal matter and phlegm, strengthen the stomach and induce copious perspiration. Its antiseptic properties aid in healing ulcers, cuts and wounds, and reduce the pain caused by measles, chicken pox and small pox. A mixture of basil leaves juice and coconut oil can be applied on cuts and wounds to give relief.
  2. Heart Health: Basil contains a potent antioxidant, eugenol that provides a host of cardiovascular benefits including blood purification, lowering LDL cholesterol, and blood glucose levels, primary causes for heart attacks and other ailments.
  3. Pediatric Care: Kids suffering from commonly occurring ailments like cough, cold, diarrhea and vomiting can find relief by sipping some basil juice. Basil leaves, with saffron, expedite chicken pox pustules outbreak leading to quicker relief. Mixture of Basil leaf powder and pomegranate juice cures loose motion normally associated with tooth eruption in kids.
  4. Fights Mouth Infections: Its anti-bacterial and anti-germicidal properties prevent bacterial build up and are curative for ulcer, infections in the mouth, pyorrhea (inflammation of gums) and other teeth disorders, and bad breath (halitosis). The antioxidants in Basil clear plaque from the teeth.
  5. Cures Insect Bites: The herb is a prophylactic (preventive) and curative for insect stings or bites. Fresh juice can be applied to the stung area and a paste of fresh roots is also effective in case of bites of insects and leeches, helping relieve the pain as well as draw the venom out.
  6. Helps Quitting Smoking: If you really mean to get off the smoking habit and have tried standard nicotine patches, flavored gum or even plain candy, chewing on a few leaves might change everything. Not only does it give that tingling cool feeling in your throat, but the antioxidants jump in to repair the damage caused due to years of smoking.
  7. Fever Care: Basil is rich in phytonutrients, enabling both forms (tea or juice) prevent the occurrence of diseases like malaria and dengue fever, and bring down temperature associated with high fever. Its germicidal and disinfectant properties shield the body against almost all viral and bacterial attacks. Basil leaves are effective in alleviating coughs, colds and flu symptoms.
  8. Soothes Sore Throat: Gargling with or drinking basil tea (strained and without milk) relieves throat inflammation and irritation, normally the precursor to more severe infections.
  9. Treats Respiratory Disorders: Since ancient times, Basil, with ginger, cloves and salt, has been the most effective treatment in soothing respiratory inflammations like bronchitis, asthma, influenza, cough and cold.
  10. Prevents Kidney Stones: A regular consumption of a concoction of Basil juice and honey strengthens the renal (kidney) functions, and helps dissolve and eliminate kidney stones naturally.
  11. Heals Skin Disorders: Basil juice is a good anti-bacterial and anti-fungal lotion, that restricts the growth of bacterium like E coli and B anthracis, which cause skin infections like ringworm, leukoderma (spots of unpigmented skin), vitiligo (white patches), and preventing acne, blackheads, and pimples through blood purification and toxic elimination.
  12. Cures Headaches: A paste of Basil leaves and sandalwood, applied on the forehead provides an instant cooling effect and relief from heat, and headache. A facial steam of this wonder herb’s leaves just opens up your senses and refreshes you.
  13. Vision Care: The abundance of vital Vitamin A in Basil juice provides relief from sore eyes and also treats night-blindness, conjunctivitis, swelling, inflammations, boils, vision degeneration, cataracts, glaucoma, and other infections.
  14. Anti-aging: Antioxidant rich Holy basil extract, is effective at killing off harmful molecules and preventing damage caused by some free radicals in the liver, brain and heart.
  15. Relieves Vomiting: If you are suffering from frequent vomiting, you can try having a mixture of basil leaves juice, ginger juice and honey for immediate relief.
  16. Aids Weight Loss: The magical mixture of fresh Basil leaves with home-made fresh yogurt can help in reducing excess weight, recharge your drained battery (energy) sources and facilitate new blood cells formation.
  17. Beats Stress: Basil has long been hailed as an anti-stress agent that purifies your blood, prevents stress, clears the mind and keeps it sharp and active.
  18. Prevents Hair Loss: Paste of Basil leaves added to your normal hair oil improves blood circulation, reduces itchiness and sweatiness in your scalp, prevents premature graying, split ends, strengthens the hair shaft and hair follicles, and rejuvenates hair growth.
  19. Reduces Radiation Impact: Basil leaves have antioxidant properties and contain the flavonoids, orientin and vicenin that protect the chromosomes and cell structures from oxidation, thus preventing cell ageing and death, and providing protection against radiation damage.
  20. Nutrient Source: Basil contains a wide range of essential oils rich in phenolic compounds, polyphenols such as flavonoids and anthocyanins, and high quantities of (E)-beta-caryophyllene (BCP), which is useful in treating arthritis and inflammatory bowel diseases.
Side Effects and Precautions:


  • Holy basil is not recommended in pregnant or breastfeeding women. Based on traditional use, holy basil may stimulate uterine contractions.
  • Holy basil may prolong bleeding time. Caution is advised in patients with bleeding disorders or taking drugs that may increase the risk of bleeding.
  • Holy basil may interfere with the way the body processes certain drugs using the liver’s “cytochrome P450″ enzyme system. As a result, the levels of these drugs may be increased in the blood, and may cause increased effects or potentially serious adverse reactions.
  • Holy basil may reduce the amnesic (memory loss) and increase the sedative effects of some medications.
  • Holy basil may drastically reduce blood sugar levels when used in conjunction with sugar lowering drugs.
  • Caution is advised in patients taking statins or other cholesterol lowering agents, as holy basil may reduce serum lipid levels.

Vedabox | Holy Basil: The Natural Way to Combat Stress. And 20 Other Cures.
 
சர்க்கரை நோயை குணப்படுத்தும் ‘வில்வம்’

சர்க்கரை நோயை குணப்படுத்தும் ‘வில்வம்’


ht2357.jpg




இலைகள், காய்கறிகள், பழங்கள் போன்றவை நாம் சாப்பிடதொடங்கும் வரை சுவாசித்துக்கொண்டிருக்கின்றன. அதனால் தான் காற்றுப்புகாத பையில் போட்டு கட்டினால் அவை அழுகிவிடுகின்றன. எனவே அவற்றை உயிருள்ள உணவுகள் என்கிறோம். அந்த உயிர்சத்து தான் நோய் தீர்க்கும் மருந்தாக பயன்படுகிறது. அனைத்து பாகங்களும் பயன்தரும் பல தாவரங்கள் உள்ளன. அதில் இலை, பூ, காய், பழம், வேர், பிசின், பட்டை அனைத்தும் மருந்தாக பலன்தரும் மணமுடைய இலைகளை பெற்ற முட்கள் உள்ள பெரிய மரம் வில்வம்.

இந்திய சீதோஷ்ண நிலையில் வாழும் இம்மரம் தற்போது அரிதாகவே காணப்படுகின்றன. இது சாம்பல் நிறத்தில் பூ பூக்கும். இலை காரத்தன்மை கொண்டவை. வேர் கசப்பானது. இதன் தாவரவியல் பெயர் கிமீரீறீமீ Aegle marmelos roxb.. இதன் வேர், இலை, பழம் என அனைத்தும் மருந்தாக பயன்படுகிறது. இந்த தாவரம் சில நோய்களை முற்றிலும் நீக்குவதோடு, நோய் வராமலும் தடுக்கிறது என்கிறார் நாகர்கோவிலை சேர்ந்த மாவட்ட உளவியல் நிபுணர் மற்றும் இயற்கை மருத்துவர் டாக்டர் சிதம்பர நடராஜன்.

வில்வ மரத்தின் பாகங்கள் காய்ச்சல், ரத்தசோகை, மஞ்சள் காமாலை, சீதபேதி போன்றவற்றிற்கு சிறந்தது. சிறந்த காலரா தடுப்பு மருந்தாகவும் இது செயல்படுகிறது. வில்வ மரத்தின் காயை உலர்த்தி பொடி செய்து குழந்தைகளுக்கு சிறிதளவு கொடுத்து வர கழிச்சல், மூலநோய் நிற்கும். இலையை இடித்து பிழிந்த சாற்றில் பசுவின் பால் விட்டு கொடுத்தால் சோகை, வீக்கம் போகும்.

வில்வமரத்தின் பிசின் உடலுக்கு உரமேற்றும் வீரியம். ஆண்மை அளிக்கும். வில்வ வேர் பட்டையை பச்சையாக 10 கிராம் எடுத்து ஒரு கிராம் சீரகத்துடன் அரைத்து ஒரு டம்ளர் பாலில் கலந்து கலக்கி வடிகட்டி காலையில் மட்டும் குடித்து வந்தால் தாது பலப்படும். இதன் மூன்று இலைகளை சுத்தம் செய்து தினமும் மென்று தின்று வந்தால் உட் செல்களிலுள்ள அனைத்து நோய்களும் அகலும். நல்ல ஜீரணம் உண்டாகும். நாம் உண்ணும் உணவு பொருட்களிலுள்ள சத்துக்கள் அனைத்தும் ரத்தத்தில் கலந்து வலுப்பெற செய்கிறது.

வேர், பட்டை, இலை ஆகியவற்றில் எதையாவது ஒன்றை சாறு பிழிந்து ஒரு தேக்கரண்டி அளவு எடுத்து கல்யாணமுருங்கை சாறு அதே அளவு எடுத்து கலந்து காலையில் குடித்து வந்தால் சர்க்கரை நோய் கட்டுப்படும். இதுபோல் இதன் காய் தூளை சிறிது வெல்லத்துடன் சேர்த்து உண்டால் ரத்தத்தில் உள்ள அதிக கொழுப்பு, செரிமான குறைவால் ஏற்படும் அஜீரண வயிற்று வலி நீங்கும்.

வில்வ பழத்தின் சதையை உலர்த்தி காய வைத்து பொடி செய்து அதில் ஒரு கிராம் எடுத்து சிறிது சர்க்கரை சேர்த்து மூன்று வேளை சாப்பிட்டால் சீதபேதி, பசியின்மை குணமாகும். 2, 3 பச்சை இலைகளை தினந்தோறும் காலையில் தின்று வர நீரிழிவு, ஆஸ்துமா நோய்கள் கட்டுப்படுகிறது, கோழைகட்டாது. வேர்ப்பட்டையை கசாயம் செய்து குடித்து வர காய்ச்சல் தணிகிறது. பழத்தை ஓடு நீக்கி பிழிந்து சர்க்கரை பாகில் காய்ச்சி சர்பத் செய்து குடித்து வர உடலில் வெப்பம் தணியும். இதனால் அதிக வேர்வை ஏற்படுவது குறைகிறது. மலச்சிக்கல் வராது.

வில்வ மரத்தின் பட்டை மற்றும் பிசின் பல்வேறு நோய்களுக்கு தயாரிக்கப்படும் மருந்துகளிலும் சேர்க்கப்படுகிறது. மிகச்சிறந்த மூலிகை மரமான வில்வம் தற்போது சாதாரண இடங்களில் காண்பது அரிதாகிவிட்டது. இது தானாக வளர்வது அரிது. விதைகளை நடவு செய்து தான் வளர்க்க வேண்டும். பண்டைய காலத்தில் தோட்டங்களில் வளர்க்கப்பட்டு வந்த இந்த மரம் தற்போது சிவன் கோயில்கள் மற்றும் சில மூலிகை பண்ணைகளில் மட்டுமே உள்ளன. இதன் மருத்துவ குணம் குறித்த விழிப்புணர்வு குறைவால் இம்மரம் கைவிடப்பட்டாலும், ஆன்மிக காரணங்களுக்காக பாதுகாக்கப்பட்டு வருகிறது. பல்வேறு நோய்களை எளிதாக குணப்படுத்தும் வில்வ மரத்தை அழிவு பட்டியலில் இருந்து மீட்டு அனைத்து இடங்களிலும் வளரச்செய்ய வேண்டும்.

இரண்டு வேளைக்கு மேல் மூலிகைசாறு வேண்டாம்


வில்வம், அருகம்புல், துளசி, அரசு, கல்யாண முருங்கை, வாழைத்தண்டு, கொத்தமல்லி, கறிவேப்பிலை, கற்பூரவல்லி, புதினா, வல்லாரை, தூதுவளை, மஞ்சள்கரிசலாங்கண்ணி கீரை, செம்பருத்தி, முருங்கை இலை, மணத்தக்காளி, வெந்தயக்கீரை இவற்றில் ஏதாவது ஒரு இலையில் ஒரு கைப்பிடி அளவு எடுத்து கழுவி மிக்ஸியில் போட்டு 1 டம்பளர் (250 மில்லி) தண்ணீர் விட்டு சட்டினி போல் அரைத்து அதை சுத்தமான வெள்ளை துணியில் ஊற்றி பிழிந்து சாறு எடுத்துக்கொள்ளவும். தேவையான அளவு வெல்லம் அல்லது தேன் சேர்த்து குடிக்கலாம். சில இலைகள் சில நோய்களை முற்றிலும் குணப்படுத்தும். காலை, மாலை என இரண்டு வேளைக்கு மேல் மூலிகை சாறு குடிக்க கூடாது. நோயற்ற ஆரோக்கியமான வாழ்வு நம் கையில் தான் உள்ளது.

மூலிகை சூப்

வில்வ இலை அல்லது மற்ற மூலிகை இலைகளை சாறு எடுத்து பச்சையாக சாப்பிட விருப்பம் இல்லாதவர்கள் கீரையுடன் சேர்த்து சமைத்து சாப்பிடலாம் அல்லது மூலிகை சூப் தயாரித்தும் சாப்பிடலாம். இந்த சாறு ஒருவருக்கு ஒரு நேரத்திற்கு போதுமானது.


Sugar curing 'Vilwa'|???????? ???? ?????????????? ????????? - Dinakaran Health Corner
 
உடலுக்கு ஆரோக்கியம் தரும் கருப்பட்டி

உடலுக்கு ஆரோக்கியம் தரும் கருப்பட்டி

ht2343.jpg


கிராமங்களில் எப்போதுமே ‘கருப்பட்டி’ காபி என்றால் எக்ஸ்டிரா ஸ்பெஷல்தான். பதநீரை காய்ச்சி அதிலிருந்து பெறப்படும் கருப்பட்டிக்கு சுவை, மணம் இருப்பதோடு மட்டுமல்லாமல், மருத்துவ குணமும் அதிகம் இருக்கிறது. கருப்பட்டியை இனிப்புக்காக மட்டும் பயன்படுத்த வில்லை. ஏனெனில் இதில் இருக்கும் கூடுதலான மருத்துவத் தன்மையின் காரணமாக இதை இன்றும் கிராமங்களில் பயன்படுத்துகின்றனர்.

இயற்கையான முறையில் தயாரிக்கப்படும் கருப்பட்டியானது நமது உடலை சுத்தப்படுத்தி செரிமானத்திற்கும் பணிபுரிகிறது. பருவம் அடைந்த பெண்களுக்கு கருப்பட்டியையும், உளுந்தையும் சேர்த்து உளுந்தங்களி செய்து கொடுத்தால் இடுப்பு எலும்புகள் வலுப்பெருவதுடன், கருப்பையும் ஆரோக்கியமாக இருக்கும். மாதவிடாய் காலத்தில் ஏற்படும் வயிறுவலியை போக்க கருப்பட்டி சாப்பிடலாம்.

சீரகத்தை வறுத்து சுக்கு மற்றும் கருப்பட்டி சேர்த்து சாப்பிட்டால், நன்கு பசி எடுக்கும். ஓமத்தை கருப்பட்டியுடன் சேர்த்துச் சாப்பிட்டால் வாயுத்
தொல்லை நீங்கும். குப்பைமேனிக் கீரையுடன் கருப்பட்டியைச் சேர்த்து வதக்கிச் சாப்பிட்டால் வறட்டு இருமல், நாள்பட்ட சளித்தொல்லை நீங்கும்.

ஆண்மையை வீரியப்படுத்துவதிலும் கருப்பட்டிக்கு தனிப்பங்கு உண்டு. காபியில் சீனிக்கு பதிலாக கருப்பட்டிப் போட்டுக் குடித்தால் உடலில் சர்க்கரையின் அளவு கட்டுப்பாடாக இருக்கும். சர்க்கரை நோயாளிகளும் கூட கருப்பட்டி காபி குடிக்கலாம். இதில் சுண்ணாம்புச் சத்தும், நோய் எதிப்பு சக்தியும் அதிகமாக இருக்கிறது.

சர்க்கரை நோயாளிகள், கைக்குத்தல் அரிசி சாதத்துடன் கருப்பட்டியைக் கலந்து சாப்பிட்டு வந்தால்.. சர்க்கரையின் அளவு கட்டுப்பாட்டில் இருப்பதுடன், அடிக்கடி சிறுநீர் போவதும் குறையும். உடலுக்கு தேவையான ஆற்றலை தரக்கூடிய உணவாக கருப்பட்டி கருதப்படுகிறது. இதை சர்க்கரை நோயாளிகளும் சாப்பிடலாம்.


The body will be healthy jaggery| ???????? ?????????? ????? ?????????? - Dinakaran Health Corner
 
சில கீரைகளின் இயற்கை மருத்துவம்:-

சில கீரைகளின் இயற்கை மருத்துவம்:-



* புதினாக் கீரையை அடிக்கடி சாப்பிட்டு வந்தால் நாக்கில்
சுவை உணர்வு அதிகமாகும்.
வாய் சுவையற்று இருந்தால் மாறிவிடும்.
வாந்தி போன்ற குமட்டல் நிற்கும்.
நல்ல பசியும் உண்டாகும்.
ரத்தத்தில் உள்ள அழுக்குகள் நீங்கி, சுத்தமாகும்.
வயிற்று பிரச்சினைகளும் தீரும்.



* அரைக்கீரை என்று அழைக்கப்படும்
அறுகீரை காய்ச்சல், ஜன்னி, கபம், வாதம் போன்ற
நோய்களை நீக்கும் ஆற்றல் பெற்றது. ஆனால்
வாயுக் கோளாறுகளை உண்டாக்கும்.


* முருங்கைக் கீரையில் இரும்புச் சத்து அதிகம்.
முருங்கைக் கீரையுடன் நெய் கலந்து, தினமும்
சாதத்துடன் சாப்பிட்டு வந்தால் உடல்
உறுதி பெறும். ஆனால் புளி சேர்க்கக் கூடாது.
உடலில் உள்ள கெட்ட கொழுப்பு கரையும்.


* கண்களில் பிரச்சினை உள்ளவர்கள் தினமும்
சிறுக் கீரையை சாப்பிட்டு வந்தால், கண்களில்
உள்ள சிக்கல்கள் தீர்ந்து விடும். குறிப்பாக கண்
புகைச்சல் நீங்கி, பார்வை பிரகாசமாகும்.


* கொத்துமல்லிக் கீரை நல்ல
வாசனையை உடையது. தினமும் உணவில்
சேர்த்து சாப்பிட்டு வந்தால் ரத்தம் சுத்தமாகும்.
வாந்தி, குமட்டல் போன்றவை நிற்கும்.


* பசலைக் கீரையை, பசறைக் கீரை என்றும் சிலர்
அழைப்பார்கள்.
இது அதிக சுவையை உடையது.
அடிக்கடி தண்ணீர் தாகம் எடுப்பவர்களுக்கு, இந்த கீரையை கொடுத்தால் நாவறட்சியை தீர்க்கும்.


* பசி எடுக்காமல் இருப்பவர்களுக்கு வெந்தயக் கீரையை தொடர்ந்து கொடுத்து வந்தால் நன்றாக பசி எடுக்கும். உடல் ஆரோக்கியமாகும்.
கபம் மற்றும் வாயுக் கோளாறுகள் விலகும்.
அடிக்கடி வரும் இருமல் நீங்கும்.
நாக்கில் ருசி இல்லாமல் இருந்தால்
மாறி சுவையுணர்வு ஏற்படும்.
வயிற்றில் ஏற்படும் உப்புசம் போன்றவற்றை நீக்கும். வாதம்
மற்றும் காசநோய்களுக்கு வெந்தயக்கீரை மிகவும் நல்லது.


* வயது முதிர்ந்து நாடி, நரம்புகள் தளர்ந்து போனவர்களும், நடுத்தர வயதினரும் கண்டிப்பாக சாப்பிட வேண்டிய
கீரை முளைக்கீரை.
இந்தக் கீரை மிகவும் ருசியாக இருப்பதால் அனைவரும்
விரும்பி சாப்பிடுவார்கள்.
சிறுவர்,சிறுமியருக்கும் முளைக்கீரை நல்லது.
முளைக் கீரையை சாப்பிட்டால் நல்ல பசி எடுக்கும். காச
நோயால் ஏற்படும் காய்ச்சலை நீக்கும் ஆற்றல்
உடையது.



* புளிச்ச கீரை என்றழைக்கப்படும் புளிப்புக்
கீரையை அடிக்கடி சாப்பிடுவோருக்கு வாத
நோய்கள் நீங்கும். ரத்தத்தில் உள்ள உஷ்ணம்
மற்றும் சிக்கல்கள் தீர்ந்து, சுத்தமாகும். கரப்பான்
என்றழைக்கப்படும் நோய் அகன்று விடும்.
பித்தம் தொடர்பான நோய்களும் தீரும். நாக்கில்
சுவையுணர்வை அதிகரிக்க வைக்கும்.
வயிற்றில் உள்ள கோளாறுகளை நீக்கும்.



* காசினிக் கீரையை தினமும்
சாப்பிடுவோருக்கு உடலுக்கு தேவையான
தாதுக்கள் அதிகமாகும். உடம்பில் உள்ள
உஷ்ணத்தை நீக்கும். மேலும் உஷ்ணம் தொடர்பான
அனைத்து வியாதிகளையும் அகற்றும்.
உடம்பில் வீக்கம் இருந்தாலோ அல்லது கட்டி இருந்தாலோ குணமாகும்...


Source:inba homoeo clinic: ???????????????? ???????
 
ஆண்மைக் குறைபாட்டை போக்கும் சக்தி கொண்ட

ஆண்மைக் குறைபாட்டை போக்கும் சக்தி கொண்ட தயிர் சாதம்..




புளிப்பை ரொம்ப சேர்த்துக்காதே… உடம்புக்கு ஆகாது!” என்று பாட்டி காலத்தில் இருந்து நம் அம்மாக்கள் சொல்லி வரும் அட்வைஸ்.


ஆனால், பாலை, தயிராக்கிச் சாப்பிடும்போது அதே புளிப்பு, நம் உடலின் ஆரோக்கியத்தை மேம்படுத்துகிறது என்பது ஆச்சர்யம் தானே.


நம்மில் பலரும் தயிர்சாதம் என்றாலே, ஏதோ ஏழைகளின் உணவு என்பதுபோல, இளக்காரமாக நினைக்கிறோம்.


அதிலும் இனிவரும் அடைமழைக் காலத்தில், ”இந்த க்ளை மேட்ல போய் தயிர்சாதம் சாப்பிடு வாங்களா?” என்று தோள் குலுக்கித் தவிர்த்து விடுவோம்.


ஆனால், அதில் நம் உடலுக்குத் தேவை யான முக்கியமான சத்துக்கள் இருக்கின்றன.
அதை ‘ப்ரோபயாடிக்’ உணவு என்று சொல்வோம்.” இவ் வாறு,
ப்ரோபயாடிக் உணவின் மகத்துவத்தை விளக்குகிறார்கள் ஊட்டச்சத்து நிபுணர்கள் காந்தி மதி மற்றும் பவானி.
ப்ரோபயாடிக் உணவு என்றால் என்ன?


”இரண்டு வகையான நுண்ணுயிரிகள் (மைக்ரோ ஆர்கா னிசம்ஸ்) நம் உடலில் உள்ளன.


ஒருவகை நுண்ணுயிரி யானது, நம் உடல் நலத்துக்கும், உயிர் வாழ்தலுக்கும் அவசியம்.


மற்றொரு வகை நுண்கிருமி, நோய்களை ஏற்படுத்தி உடலுக்குக் கெடுதல் விளைவிக்கக் கூடியது.


இப்படி நன்மை செய்யும் நுண்ணுயிரிகளை ப்ரோபயாடிக் என்று சொல்வோம்.


நம் உடல் நலத்தை மேம்படுத்த உதவும் பாக்டீரியா, ஈஸ்ட் போன்ற நுண்ணுயிரிகள் தயிர், இட்லிமாவு போன்ற நம்முடைய உணவுகளில் அதிக அளவில் காணப்படும்.


இவற்றையே ப்ரோபயாடிக் உணவு என்கிறோம்.


நம்முடைய செரிமான மண்டலத்தில் மட்டும் 500 வகையான பாக்டீரியா உள்ளன.


இவை உணவு செரித்தலுக் குப் பெரிதும் உதவியாக இருப்பதுடன், செரிமான மண்டலத்தின் சிறப்பான செயல்பாட்டுக்கும் உதவுகிறது.


நன்மை தரும் பாக்டீரியா, நமது நோய் எதிர்ப்பு சக்தியை அதிகரிக்கும்.


வயிற்றுப் போக்கை ஏற்படுத்தும் கெட்ட பாக்டீரியாவை எதிர்த்துப் போராடும் தன்மையும் நல்ல பாக்டீரியாவுக்கு உண்டு.


இந்த நன்மை செய்யும் பாக்டீரியா பாதிக்கப்படும் போது, வயிறு தொடர்பான கோளாறுகள் ஏற்படும்.
நோய்த் தொற்று, ஆன்டிபயாடிக் மருந்துகள் எடுத்துக்கொள்ளும் போது இதுபோன்ற பாதிப்புகள் ஏற்படலாம்.
ப்ரோபயாடிக் உணவு இயற்கையாக இருப்பது மிகவும் நல்லது.


பாலை உறைவிட்டு சிலமணி நேரங்கள் கழித் துப் பார்த்தால், தயிராக உறைந்து இருக்கும்.
இந்தச் செயல்தான், முதல் நாள் அரைத்துவைக்கும் இட்லி மாவை, அடுத்த நாள் காலையில் புளிக்கவைத்து, பொங்கி நுரைத்து வரச்செய்கிறது.


இதற்குள் தான் ‘பைஃபைடோ’ மற்றும் ‘லாக்டோ’ என்ற நல்ல பாக்டீரியா உருவாகி இருக்கும்.
இதைத் தவிர ப்ரோபயாடிக் என பிராண்ட் செய்து கடைகளில் விற்கப்படும் பானங்களில் கூட நன்மை செய்யும் பாக்டீரியா கிடைக்கும்.


தயிரில் ப்ரோபயாடிக் இருப்பதால், தினமும் உணவில்
சேர்த்துக்கொள்ளலாம்.


தயிர், மோர் தவிர, இட்லி, தோசை, ஆப்பம், முளை கட்டிய பீன்ஸ், முட்டைக்கோஸில் உப்பு சேர்த்து ஊறவைத்து எடுப்பது, யோகர்ட் போன்றவை நல்ல ப்ரோபயாடிக் உணவு.


‪#‎நன்மைகள்‬:


வயிற்றுப் பிரச்னைகள், அஜீரணக் கோளாறுகள், மந்தம்,
ஆண்மைப் பிரச்னைகள் போன்றவற்றுக்கு ப்ரோபயாடிக் உணவுகள் மிகவும் நல்லது.
உயர் ரத்த அழுத்தத்தைக் குறைக்கும்.


இதய நோயைத் தவிர்க்க வல்லது. தாகத்துக்கு ஏற்ற பானம் மோர்.


இது உடனடியாக உடல் சோர்வை நீக்கி, சக்தி தரும்.


உடல் எடையைக் குறைக்க முயற்சிப்பவர்களுக்கும் ப்ரோபயாடிக் உணவு மிகவும் நல்லது.


கற்றாழையுடன் சேர்த்து ப்ரோபயாடிக் உணவுகளைக் கலந்து தந்தால், உடலின் நோய் எதிர்ப்பு சக்தியை அதிகரிக்கும்.


உடலில் உள்ள தேவையற்ற கொழுப்பு கரைந்துவிடும்.


சமீபத்திய ஆய்வுகள் மூலம் ப்ரோ பயாடிக் உணவுகளில் கான்சரைத் தடுக்கும் ஆற்றல் இருப்பதைக் கண்டறிந்துள்ளார்கள்.


கர்ப்பமான பெண்களுக்கு, தயிர் மிகவும் நல்லது.


நோய் எதிர்ப்புத் திறன் அதிகம் இருப்பதால், பிறக்கும் குழந்தைக்கு நல்லது.






Source: Ananthanarayanan Ramaswamy
 
The Headache Relief Juice.

The Headache Relief Juice.

Many of us are prone to getting headaches, or migraine attacks.
This recipe will both help relieve the symptoms of these headaches and also help you detox your body internally, which might stop them altogether.

1017041_671318446270464_3404741597660179416_n.jpg




Source: Ananthanarayanan Ramaswamy
 
How to Stop Snoring

how to Stop Snoring


While it's easy to make jokes about someone's window-rattling, dog-howling, air-raid siren snores, the truth is that chronic snoring affects up to 45% of the adult population, and can be the cause of a host of physical and emotional problems. Snoring's serious business. If you or your partner struggle with this issue, taking preventative measures will help ensure that you're able to get a solid night of rest. Keep reading to learn how to diagnose the causes of your snoring and plan for a cure.





Method 1 of 4: Preventing Snoring



  • 1
    Diagnose your particular snore. Do you snore with your mouth open or closed? Learning to distinguish between kinds of snoring will help you to address the particular causes of that kind of snoring.
    • Closed-mouth snoring indicates that your tongue is the cause of your snoring, and that some exercises and lifestyle changes should help eliminate the snoring.
    • Open-mouthed snoring can be caused by sinus trouble or by posture in bed, and can be remedied by addressing those issues.
    • Snoring from any position might indicate apnea or other significant issues that will require more substantial medical treatment to address.




    [*]
    2
    Avoid things that make snoring worse. Alcohol, sleeping pills, coffee, and fatty foods before bedtime can all increase snoring by making your throat muscles relax and narrowing your airway. Large meals and fatty foods likewise restricts your airflow by pushing up on your diaphragm.[SUP][1][/SUP]
    • Smoking can also be a frequent cause of snoring, and is a health hazard in general. If you're a smoker and struggle with snoring, consider quitting.
    • Consider losing weight. Fatty tissue in the back of the throat is often the cause of snoring. Losing even a little bit of weight can be greatly beneficial if you want to stop.
    • If you regularly take any kind of medication, talk to your doctor about alternatives. The drugs you're ingesting might be making your snoring worse.


    [*]3
    Keep your bedroom more humid. Dryness is often a cause of snoring, so using a humidifier or taking a hot bath or shower before bed can help alleviate snoring by keeping the breathing channels moist.

    [*]
    4
    Take up the didgeridoo or practice singing. While it may sound strange, singing or instrumental practice that strengthens the throat muscles will firm the tissue of your throat and mouth. Doing some simple mouth and throat exercises like singing will strengthen your throat so that it does not relax and block air when you sleep. The throat muscles involving in playing the didgeridoo are perfect for preventing snoring.
    • While you're driving to work, turn up the radio and sing as loudly as you want to the tunes. Singing several times throughout the day will give your throat a workout and keep your sleep more sound.
    • If you're not into singing, develop some exercises. Stick your tongue out as far as you can, then relax. Repeat 10 times. Stick your tongue out again, and try to touch your chin. Hold. Repeat with trying to touch your nose. Repeat 10 times.




Method 2 of 4: Correcting Your Sleep Position




  • 1
    Prop yourself up for sleeping. If you sleep on your back, buy yourself a few extra pillows and prop yourself up in bed, rather than lying flat on your back. Also, raise the head of your bed. An easy way to do this is to place several flat boards under the legs at the top end of the bed. A couple of old phone books under each leg should also raise the bed enough to do the trick.

    [*]
    2
    Try sleeping on your side. There's a good reason you don't want to sleep on your back: in that position, your tongue and soft palate rest against the back of your throat, blocking the airway.
    • Try the tennis ball trick. Sew a tennis ball to the back of your sleeping shirt, to make it uncomfortable to roll onto your back.[SUP][2][/SUP]


  • 3
    Try mouthpiece devices. Also known as dental appliances or mandibular advancement splints, these are usually small plastic devices worn in the mouth during sleep to prevent the soft throat tissues from collapsing and obstructing the airway. They do this by bringing your lower jaw forward and/or by lifting your soft palate. Some devices also stop the tongue from falling back over your windpipe
    • Talk to your dentist about these kinds of devices, or consult a sleep therapist.[SUP][3][/SUP]




Method 3 of 4: Preventing Sinus Problems




  • 1
    Address any nasal congestion. Try taking a decongestant or antihistamine if nasal congestion is causing your snoring. Use these only as a temporary measure if you suspect that a cold or allergy is to blame. Prolonged use of either can be harmful.
    • Gargle with a peppermint mouthwash to shrink the lining of your nose and throat. This is especially effective if your snoring is a temporary condition caused by a head cold or an allergy.
    • Change your sheets and pillowcases often to relieve nasal stuffiness, alleviate bedroom allergens. Try to vacuum your floors and wash your curtains often too.


    [*]
    2
    Tape your nose open with nasal strips. These are available at most pharmacies. They may look odd, but who's looking? Following the directions on the package and tape one of the strips to the outside of your nose. They work by lifting and opening your nostrils to increase airflow.

    [*]
    3
    Consider using a sinus/nasal rinse. These are designed in such a way that the debris and mucus formed in the nose is completely flushed out. Rinsing will be helpful in relieving yourself of the snoring.
    • You can try to have a warm shower or bath. Hot moist air will be helpful in draining the mucus from the sinuses, thereby reducing the possibility of snoring.
    • Raise the head portion of your bed. This will be helpful in reducing the amount of mucus draining down and blocking your nasal passages. When nasal passages are not blocked, you will not snore.


    [*]4
    Talk to your doctor. If you struggle with chronic sinus infections, get a prescription for nasal decongestants. Reducing the infection will help to cure your snoring.



Method 4 of 4: Talking to Your Partner about Snoring



  • 1
    Pick a time to talk. Confronting your partner about their snoring in the middle of the night or immediately upon waking after a restless and sleepless night can cause resentment and arguments. Avoid angry discussions about sleeping, and keep the discussion light.
    • If your partner's snoring is chronic, talk after dinner when there'll be time to calmly prepare for the night's sleep and address your concerns.

  • 2
    Remember that snoring is a physical problem. Whether you're a snorer or live with one, there's nothing to be embarrassed or angry about. It's not a conscious choice the snorer is making, but it is a physical concern that can be remedied with a little planning.
    • If you've got a snoring problem and your partner complains, you need to take it seriously. If you're sleeping through your bouts of snoring, you need to take their word for it.
    • If your partner snores chronically, bring it up sooner rather than later. Taking "behind the back" precautions like using ear plugs as a way of avoiding hurting their feelings may end up making them more embarrassed, as if it were an issue to be avoided. Talk about it and plan together for a cure.




4 Ways to Stop Snoring - wikiHow
 
Natural Remedies for Diabetes

Diabetic? Not sure what to eat?

Diabetes is among the most debilitating of lifestyle diseases, often the precursor to many other types of health disorders such as obesity, cardiovascular diseases and chronic illnesses of the eye.

Most diabetics tend to depend upon taking medications, many of which include hormone supplementation injections and drugs for controlling the sugar levels. Though these aids are often critical for managing cases where diabetes seems to have turned into an incurable condition, it is always better to seek natural cures.

These natural remedies don’t put forth the kind of side-effects associated with stronger medications and can be resourced from our everyday supplies.


Then this list is just for you. Read about the many offerings nature has, which will help keep your diabetes in check.


Cabbage: Cabbage has a low glycaemic index of 10 which is very diabetes friendly. It is also a rich source of vitamin C and K. However, keep an eye on the fat content if you are including cabbage in your diet.

Berries: Tempting red strawberries or indigo coloured blueberries or just any berries for that matter. Experts advice that these little colourful fruits are rich in antioxidants, vitamins and fibre and are low-carb! So top off your breakfast with some strawberries or just toss them in your mouth. It adds a pop of colour and a dollop of health!

Oranges: Despite the fact that an orange contains sugar, it also contains other compounds that help control blood glucose, which makes it good for a diabetes patient. The soluble fibre present in an orange thickens as it’s being digested. This in turn slows down the sugar absorption, offering better control of your blood sugar.

Beans: Kidney beans, black beans or lentils have been shown to have immense health benefits for a diabetic. They are low fat, low calorie and high protein! They make you feel full, slow down your digestion process and prevent blood sugar from spiking.

Spinach: Is there nothing this superfood can’t do? Research shows that green, leafy and fresh spinach is extremely low in calories and carbohydrates, which is especially good news if you are a diabetic. In fact, spinach is one of the rare things that a diabetic can eat almost freely!

Apples: Low in calories and carbohydrate content, this portable fruit can be toted around easily in your bag, making it the perfect snack. Fibrous, with tonnes of vitamins and antioxidants, this diabetes-friendly fruit will add a crunchy and healthy punch to your diet.

We understand that as a diabetic, your diet is of utmost importance. And that sometimes those sweet cravings are just way too hard to resist! So we bring you a list of natural goodies that tantalize your taste buds, are easy to find and as a bonus, are great for your health!

Pears: Rich in potassium and loaded with fibre, a pear is also low in carbohydrates! Add them in your fruit bowl or mix it up with spinach to get an instant fix for your hunger pangs. Despite the fact that fruits and vegetables are good for you, there’s no denying the fact that some of them contain sugar and carbohydrates, albeit in small amounts. So keep your portions small and do check with your nutritionist before any major diet changes.

Okra (Lady’s finger): This vegetable is a sure shot hit with kids and diabetics! Like egg plant/brinjals and oranges, the presence of soluble fibre in okra makes this humble vegetable one of the best things to eat if you are diabetic.

Egg Plant/Brinjal: Non-starchy, low carbohydrate and soluble fibre, could a vegetable be more perfect for diabetes? Load up on this easily available vegetable and enjoy the goodness that it offers!

Cherries: If you have a sweet tooth, don’t worry! Sweet cherries are good for you! The sugar in them is natural. To add to that, they have a low calorie count and a minimal carbohydrate level! But make sure you check the labels before you pick up a can of cherries as many of them are loaded with artificial sweeteners!

Drink water

Water tends to mobilize the high sugar content in blood and thereby helps in preventing aggravation. Drinking 2.5 litres of water, on a daily basis, will not only regulate physical functions but will also lower chances of cardiovascular and diabetic ailments.

Green Tea

Green tea is nothing less than a miracle cure for ailments. Consuming a cup of unsweetened green tea regularly will rid the body of free radicals and let the antioxidants, contained within, normalize the blood sugar levels. This will aid in reducing diabetes and help keep the chances at bay.



Vinegar
Vinegar is an excellent dietary compound responsible for diluting concentrated sugar-levels in the blood. Studies have shown that two spoonfuls of vinegar before a meal can reduce the glucose influx.

Fresh Fruits

Natural fruit sugars are the best options, as dietary supplements, since they provide all the necessary vitamins and minerals required. Studies have shown that an adequate intake of Vitamin A and C maintains blood and bone health. Include fresh citrus fruits like oranges, apples, pineapples, grapes and lemons in your diet. Consume bananas in moderation, since their sugar structure is more complex than that of citrus fruits.

Excercise

Soy

Soy proteins are one of the miracle cures for reducing diabetes among crucial patients. The isoflavones contained in them reduce the sugar content in blood and keep the body nourished, while accumulating much fewer calories, when compared to other foods.

SunLight

Cinnamon Powder

Powdered cinnamon, apart from spicing up your foods, has the ability to lower blood sugar levels, as well. Take a pinch of cinnamon with warm water every day and kiss diabetes goodbye.

Small, Frequent Meals

High metabolic rates are highly conducive in maintaining blood-sugar levels and nothing keeps metabolism more fired up than consuming small portions, frequently. Studies have shown that frequent meals result in greater absorption of nutrients and lesser deposition of fat. Without fat deposition, the insulin secretion is normalized.

Using Methi/Fenugreek Seeds

Methi seeds are considered the most effective of natural cures that can help alleviate typical symptoms of diabetes. Methi seeds should be soaked in water overnight. The water concentrated with the seeds’ juices should be consumed early in the morning on an empty stomach. For making this natural concoction stronger, you can crush the seeds and sieve them through a cloth or filter paper.

Using Natural Juices


https://healthunlocked.com/diabetesindia/posts/759828/natural-remedies-for-diabetes
 
பெரும்பாலான பிரச்சனைகளை தீர்க்கும் ஒரே &

பெரும்பாலான பிரச்சனைகளை தீர்க்கும் ஒரே தைலம்.


இப்பொழுது அதன் செய்முறை பார்ப்போம். பிறகு அதன் பலன்களை பார்ப்போம்.

சித்த மருத்துவத்தில் செடி, கொடி, பட்டை, வேர், தழை முதலியவற்றை கொண்டு மருந்து செய்வது ஒரு முறை.

மற்றொன்று வீரம், பூரம்,லிங்கம்,தாளகம், துத்தம் போன்ற பாஷணாங்களை கொண்டு மருந்து செய்வது ஒரு முறை.

மற்றொன்று தங்கம், வெள்ளி, செம்பு, அயம், பித்தளை போன்ற உலோகங்களை கொண்டு மருந்து செய்வது ஒரு முறை.

மற்றொன்று வெடியுப்பு, இந்துப்பு, போன்ற உப்புக்களை கொண்டு செய்வது ஒரு முறை.

நாம் ஒரு முறையை பார்ப்போம்.
அனைத்து நாட்டு மருந்து கடையில் கிடைக்கும்.
1) புதினா உப்பு
2) ஓம உப்பு
3) கட்டி கற்பூரம்

இம்மூன்றையும் சம அளவு வாங்கிக்கொள்ளவும். சுமார் 20கி வாங்கிக்கொள்ளலாம். அது அவரவர் விருப்பம்.

சரி இதை காற்று புகாத ஒரு டப்பாவில் போட்டு அல்லது கண்ணாடி பாட்டிலில் போட்டு குலுக்க வேண்டும்.

இரண்டு மூன்று நிமிடங்கள் குலுக்கிய உடன் அது திட நிலையில் இருந்து திரவ நிலைக்கு மாறிவிடும்.
இப்பொழுது தைலம் தயார்.

இது மிகவும் வீரியமான தைலம்.

உடலில் எங்கெல்லாம் வலி உள்ளதோ அங்கெல்லாம் ஓரிரு சொட்டுகள் மட்டுமே தேய்க்கவேண்டும். முழங்கை, மூட்டு, இடுப்பு போன்ற இடங்களில் தேய்க்க வேண்டும்.

இதனுடைய பலன் இத்துடன் நின்றுவிட வில்லை.

நீங்கள் பயன் படுத்தும் பல்பொடி மற்றும் பேஸ்ட் எதுவானாலும் அதில் சுமார் பத்து சொட்டுகள் விட்டால் போதும். ஆயுளுக்கும் பல் சம்பந்தமான பிரச்சனை கிட்ட வராது.
பல்லரணை , பற்குத்து , ஈறு வீக்கம் ,ஈறுகளில் சீழ் வடிதல் , வாய் துர் நாற்றம் போன்றவை அணுகவே அணுகாது .இருந்தால் தைலத்தை உபயோகிக்க ஓரிரு நாட்களில் பறந்தோடும்.

இதை 100 மிலி தேங்காய் எண்ணெயுடன் 15 சொட்டுக்கள் கலந்து பயன்படுத்த சாந்தமாக வேலை செய்யும்.சளி , இளைப்பிருமல் , ஆஸ்துமா போன்றவற்றிற்கு வெளிப்பிரயோகமாக தேய்த்துவிட நல்ல பலனளிக்கும். உள்ளே உறைந்திருக்கும் சளி இளகி தொல்லையில்லாமல் வெளியேறும்.

கோமா நிலையில் இருப்பவர்களுக்கு தைலத்தை பொட்டுக்கள் , பிடரி மற்றும் தலைக்கு இரத்தம் கொண்டு செல்லும் முக்கிய இரத்த நாளங்களின் மேல் ஒரிரு சொட்டுக்கள் விட்டு தேய்க்க விரைவில் விழித்தெழுவார்கள்.

சுரம் உள்ளவர்கள் காபி, டீ போன்ற வற்றில் மூன்று சொட்டுகள் விட்டு குடிக்க அடுத்த ஐந்து நிமிடங்களில் சுரம் பறந்தோடும்.

இந்த தைலம் கண்களுக்கு அதிக எரிச்சலை ஊட்ட வல்லது .எனவே கண்களுக்கு நெருக்கமாக இதை உபயோகிக்க வேண்டாம்.கண்ணில் பட்டுவிட்டாலோ அல்லது மின்சாரத் தைலம் தடவிய பின் கண்களில் கையை வைத்துவிட்டாலோ கடும் எரிச்சல் உண்டாகும் அப்போது குளிர்ந்த நீரில் எரிச்சல் தணியும் வரை கண்களைக் கழுவவும்.



Kalavanik
 
7 Health Benefits of Cashews~

7 Health Benefits of Cashews~

The cashew tree is native to Brazil, where its fruit is considered a delicacy. In the 16th century, the Portuguese introduced them to India and some African countries, where they are now also grown. What we call the cashew nut is actually the seed of this fruit. Cashews are rich in iron, phosphorus, selenium, magnesium and zinc. They are also good sources of phytochemicals, antioxidants, and protein.

Here are seven health benefits of cashews.

1. Cancer Prevention


Cashews are ripe with proanthocyanidins, a class of flavanols that actually starve tumors and stop cancer cells from dividing. Studies have also shown that cashews can reduce your colon cancer risk. Their high copper content also endows the seed with the power to eliminate free radicals and they are also good sources of phytochemicals and antioxidants that protect us from heart disease and cancer.

2. Heart Health

Cashews have a lower fat content than most other nuts and most of it is in the form of oleic acid, the same heart-healthy monounsaturated fat found in olive oil. Studies show that oleic acid promotes good cardiovascular health by helping to reduce triglyceride levels, high levels of which are associated with an increased risk for heart disease. Cashews are wonderfully cholesterol free and their high antioxidant content helps lower risk of cardiovascular and coronary heart diseases. The magnesium in cashews helps lower blood pressure and helps prevent heart attacks.

3. Hair and Skin Health

Cashews are rich in the mineral copper. An essential component of many enzymes, copper plays its part in a broad array of processes. One copper-containing enzyme, tyrosinase, converts tyrosine to melanin, which is the pigment that gives hair and skin its color. Without the copper cashews are so abundant in, these enzymes would not be able to do their jobs.

4. Bone Health

Cashews are particularly rich in magnesium. It's a well-known fact that calcium is necessary for strong bones, but magnesium is as well. Most of the magnesium in the human body is in our bones. Some of it helps lend bones their physical structure, and the remainder is located on the surface of the bone where it is stored for the body to use as it needs. Copper found in cashews is vital for the function of enzymes involved in combining collagen and elastin, providing substance and flexibility in bones and joints.

5. Good for the Nerves

By preventing calcium from rushing into nerve cells and activating them, magnesium keeps our nerves relaxed and thereby our blood vessels and muscles too. Too little magnesium means too much calcium can gain entrance to the nerve cell, causing it to send too many messages, and leading to too much contraction.

Insufficient magnesium leads to higher blood pressure, muscle tension, migraine headaches, soreness and fatigue. Not surprisingly, studies have demonstrated that magnesium helps diminish the frequency of migraine attacks, lowers blood pressure and helps prevent heart attacks.

6. Prevent Gallstones

Data collected on 80,718 women from the Nurses' Health Study demonstrates that women who eat at least an ounce of nuts each week, such as cashews, have a 25% lower risk of developing gallstones.

7. Weight Loss

People who eat nuts twice a week are much less likely to gain weight than those who rarely eat nuts. Cashew nuts are indeed relatively high in fat, but it is considered "good fat." This is attributable to the ideal fat ratio in the nut, 1:2:1 for saturated, monounsaturated, and polyunsaturated, respectively, which is recommended by scientists for tip-top health. Cashew nuts contain less fat than most other popular nuts, including peanuts, pecans, almonds and walnuts. They are dense in energy and high in dietary fiber, making them a very valuable snack for managing weight gain.











https://plus.google.com/+YesIKnowThat/posts/Yo5AMU95t9Y
 
Beets Are So Healthy That Even Pharmaceutical Giants Want To Harness Their Antioxidan

Beets Are So Healthy That Even Pharmaceutical Giants Want To Harness Their Antioxidan


There has been enormous research interest in beets because of the the unusual mix of antioxidants that they contain. The unique combination of nutritional and nutriceutical components establishes the red beet as a marvelous vegetable, easy to grow and process its natural products. Its strong vasodilation properties, imparted pigments, flavonoids and organic nitrogen have lead to deep investigations by pharmaceutical companies to reap the enormous array of health benefits. Fortunately, a vegetable can't be patented, so the beet will always remain as a very useful dietary tool in both the prevention and treatment of disease.

beetroot20091121.jpg




When it comes to antioxidant phytonutrients that give most red vegetables their distinct color, we've become accustomed to thinking about anthocyanins. (Red cabbage, for example, gets it wonderful red color primarily from anthocyanins.) Beets demonstrate their antioxidant uniqueness by getting their red color primarily from betalain antioxidant pigments (and not primarily from anthocyanins). Coupled with their status as a very good source of the antioxidant manganese and a good source of the antioxidant vitamin C, the unique phytonutrients in beets provide antioxidant support in a different way than other antioxidant-rich vegetables. While research is largely in the early stage with respect to beet antioxidants and their special benefits for eye health and overall nerve tissue health, we expect to see study results showing these special benefits and recognizing beets as a standout vegetable in this area of antioxidant support.

Researching Eye Health

Scientists have specifically investigated the pharmacology behind nitrates and how they produce nitric oxide in the body, including their effects on retinal microvasculature, meaning blood vessels in the eye. Although the research has been considered by pharmaceutical giants such as Pfizer and AstraZeneca, neither has developed drugs based on the findings likely because no conclusive data has ever been published linking beets to improved eye health.

However, previous research has linked dietary nitrate supplementation with improved endothelial function in healthy humans

"Beets are so healthy for you that it got me researching how effective they would be at helping to restore vision," said Dr. Edward Kondrot, who is also the president of the Arizona Homeopathic and Integrative Medical Association and the clinic director of Integrative Medicine of the American Medical College of Homeopathy. "What I found is that they are a great natural source for improving eye health. A colorful diet will give colorful vision."
Indeed, beetroot is high in antioxidants and is an anti-inflammatory that can help to detoxify the body. But it is also among the richest source of dietary nitrates.


"Beets have an extremely high concentration of nitrates, which have gotten a bad rap as a preservative," Dr. Kondrot stated. "But they're actually essential to producing nitric oxide in the body, which in turn helps open the body's blood vessels, increase blood flow and oxygen, and allow more nutrients to fuel the body's cells."
Though oft associated with enhancing sexual performance in men, Dr. Kondrot said his interest in nitric oxide pertains to its ability to strengthen corneal endothelial cells. "When it comes to eye disease, one of the biggest problems is vascular dysfunction, and anything we can do to improve the endothelium is good for the eyes."


Mouthwash, Antacids Can Deter Absorption of Nitrates


One cup (200 grams) of beetroot contains about 500 mg of nitrate, which is typically the amount recommended daily to achieve the desired benefits. That's roughly the equivalent of six beets, depending on the quality of the beet. Dr. Kondrot noted that improvements can be seen in as little as three months.


A key piece of the body's ability to convert nitrates to nitric oxide is the role of digestive enzymes in the saliva and stomach. Although beets contain a little naturally occurring ascorbic acid (which aids in absorption), consumers who frequently use mouthwash or take antacids can actually destroy the enzymes needed for this conversion.


"That's probably a big contributor to deficiency of nitric oxide in American diets," Dr. Kondrot said. "That's also perhaps one of the reasons why drinking beet juice works so well, because it has a greater surface area to come in contact with during digestion."


It also may prove a suitable alternative for those less inclined to shovel in in six beets a day.

beetroot-juicerecip428.jpg












Beets Are So Healthy That Even Pharmaceutical Giants Want To Harness Their Antioxidant Potential
 
தினசரி சாப்பிட வேண்டிய காய்கறி, கனி அளவு

தினசரி சாப்பிட வேண்டிய காய்கறி, கனி அளவு



10258483_222468241295800_6804033722868380971_n.jpg



தினசரி சாப்பிட வேண்டிய காய்கறி, கனி அளவு

மனித உடல் ஆரோக்கியத்துக்கு நாம் சாப்பிடும் அன்றாட உணவில் எவ்வளவு காய்கறிகள் மற்றும் பழங்கள் இருக்கவேண்டும் என்பது குறித்து ஆய்வாளர்கள் புதிய பரிந்துரை ஒன்றைச் செய்திருக்கிறார்கள். அதன்படி, ஆரோக்கிய வாழ்க்கைக்கு தினசரி அரை கிலோ காய், கனிகளை உண்பது அவசியம் என்கிறார்கள்.

சுமார் 65 ஆயிரம் பேரிடம் செய்யப்பட்ட ஆய்வின் முடிவில் இத்தகவல் தெரிவிக்கப்பட்டுள்ளது. இதுநாள்வரை, 25 வயதுள்ள ஒருவர் ஒரு நாளைக்கு குறைந்தது 400 கிராம் அளவாவது காய்கறி மற்றும் பழங்களை உண்ண வேண்டும் என்று மருத்துவ ஆய்வாளர்கள் பரிந்துரை செய்து வந்தார்கள்.

ஆனால் தற்போது, ஒரு நாளைக்கு குறைந்தபட்சம் 560 கிராம், அதாவது அரை கிலோவுக்கும் அதிகமாக காய்கறிகளையும், பழங்களையும் சாப்பிடுவதுதான் மனிதர்களின் உடல் ஆரோக்கியத்துக்கு நல்லது என்று மருத்துவ ஆய்வாளர்கள் சிபாரிசு செய்கின்றனர்.

இதன்மூலம் மனித உடலின் நோய் எதிர்ப்புச் சக்தி அதிகரிக்கும் என்பதுடன், உடலின் ஆரோக்கியத்துக்கு அத்தியாவசியமான சத்துக்களையும் காய்கறிகளும், பழங்களும் கொடுக்கும் என்பது இந்த ஆய்வாளர்களின் பரிந்துரையாக இருக்கிறது.

இதில் ஒரே வகையான காய்கறி, உதாரணமாக அரை கிலோ கேரட்டை சாப்பிட்டால் போதுமா, அல்லது ஒரே வகையான பழம், உதாரணமாக இரண்டு வாழைப்பழங்களைச் சாப்பிட்டால் போதுமா என்று கேட்டால், அது சரியான அணுகுமுறையாக இருக்காது என்கிறார்கள் இந்த ஆய்வை மேற்கொண்ட விஞ்ஞானிகள்.

தினசரி சாப்பிடும் காய்கறி மற்றும் பழங்களில் பல் வேறு வகையான காய்கறிகளும், பழங்களும் இருப்பதே சரியான அணுகுமுறையாக இருக்கும் என்றும், அதன்மூலமே மனித உடலுக்குத் தேவையான பல்வேறு சத்துக்கள் கிடைக்கும் என்றும் இந்த ஆய்வை மேற்கொண்ட விஞ்ஞானிகள் தெரிவித்துள்ளனர்.

இந்தக் காய்கறிகள் என்பவை விலை உயர்ந்த காய்கறிகளாகவோ, பழவகைகள் என்றதும் விலை உயர்ந்த பழங்களாகவோதான் இருக்கவேண்டும் என்ற அவசியம் இல்லை என்று சுட்டிக்காட்டியிருக்கும் விஞ்ஞானிகள், தக்காளி, வெங்காயம், முருங்கைக்காய், கத்தரி, வெண்டை, கோவைக்காய், பலவகையான கீரைகள்,

முள்ளங்கி, வாழைத்தண்டு போன்ற காய்கறிகளும் கூட நல்ல பலனைத்தரும் என்றும் சுட்டிக்காட்டியுள்ளனர்.
பழங்களிலும் கூட வாழைப்பழம், நாவல்பழம், பலாப்பழம், இலந்தை, மாம்பழம் போன்ற சாதாரணமாகக் கிடைக்கும் பழங்களிலும் நல்ல பலன்கள் கிடைக்கும் என்றும் அவர்கள் தெரிவித்துள்ளனர்.

ஆரோக்கிய வாழ்க்கைக்கு அரை கிலோ காய், கனிகளை அன்றாடம் சாப்பிடுவது அவசியம் என்கிறது இந்த ஆய்வறிக்கை.

பொதுவாக அசைவ உணவுகளைவிட, சைவம் என்ற பிரிவில் வரும் காய்கறிகளும், கனிகளும் அதிகம் நன்மை பயக்கின்றன, உடல்நல பாதிப்புகளை ஏற்படுத்துவதில்லை என்பதே இதுநாள் வரை ஆய்வு முடிவுகள் வெளியிடும் தகவல்களாக இருக்கின்றன.

இந்நிலையில், தற்போது ஒவ்வொருவரும் தினமும் எவ்வளவு காய்கறிகள், கனிகளைச் சாப்பிட வேண்டும் என்று குறிப்பிட்டுச் சொல்லியிருக்கிறார்கள். இதை அப்படியே கடைப்பிடிக்க முடியாவிட்டாலும், கூடுமானவரை அதற்கான முயற்சியை மேற்கொள்ளலாம்.

முடிந்தவரை எவ்வளவு மரக்கறி உணவுகளைச் சாப்பிட முடியுமோ, அவ்வளவு சாப்பிடலாம். காய்கறி, பழங்களிலும், அவை இயற்கை முறையில் விளைந்தவையாக இருந்தால் இன்னும் நல்லது என்பது விஞ்ஞானிகள் கருத்து. இனி நம்முடைய தினசரி உணவில் காய்கறிகள், கனிகளின் பங்கு கணிசமாக இருக்கட்டும்!










Source:Hindu Prasad
 
Here are the 7 biggest lies, myths and misconceptions

Here are the 7 biggest lies, myths and misconceptions told to us by mainstream nutrition.

EGGS ARE UNHEALTHY

Eggs get the bad rep of being linked to heart disease. The Harvard School of Public disproved this and actually claims that regular consumption of eggs helps prevent heart attacks and strokes. Eggs are incredibly healthy for you. The best source is from a local farmer that allows their chickens to eat naturally. (Organic certification doesn’t necessarily mean the best treated chicken or nutritious eggs. Your best bet is ‘pasture raised’ from a local farmer.) They run around in the barnyard scratching in the dirt, eating insects, and essentially being a normal chicken. The eggs produced from these chickens are high in a variety of nutrients; they are full of antioxidants (carotenoids) to protect our eyes and actually have been shown to prevent weight loss. One egg contains 6 grams of protein and all 9 essential amino acids. And did you know, eggs are the only food source containing naturally occurring vitamin D? I put raw eggs in my smoothies, and have recently learned that the shells are safe to consume (once again, from a good source) as a means of bio-available calcium to the body.

SATURATED FAT IS BAD FOR YOU

A few decades ago, a couple flawed studies showed that eating too much fat was the reason for health disease. The idea that fat, and saturated fat at that, causes heart disease is an unproven theory that somehow became conventional wisdom. While you may want to watch the quantity and quality of saturated fat you consume, the bottom line is that there is no scientific correlation between heart disease and saturated fat. Natural foods, like coconut oil and ghee, are high in saturated fat and actually are good for you.

GRAINS ARE HEART-HEALTHY AND FOR EVERYBODY

Unless you’ve been living under a rock for the past 10 years, you’ve probably heard a bit about gluten-intolerance, irritable bowel syndrome (IBS), and celiac disease. Grains, especially wheat, can cause a host of health problems including IBS, leaky gut, allergies, bloating, constipation, weight-gain, and more. Grains are high in a substance called phytic acid, which binds to essential minerals in the intestine and prevents them from being absorbed. Many people have reported that their digestion is better and stools are easier to pass simply by removing gluten from their diet. I personally was experiencing break-outs a couple of years ago that never seemed to go away, until I removed gluten from my diet.

LOW-FAT FOODS ARE GOOD FOR YOU

Whenever I see ‘low-fat’ on a package, I think ‘chemical sh*t-storm.’ Regular food that has been processed to remove the fat tastes like cardboard. Food manufacturers know this and add other things to compensate for the lack of fat. Usually these are sweeteners like sugar, high fructose corn syrup or aspartame. Other additives include iodine salt,MSG, and chemicals I cannot pronounce. These highly processed low-fat foods are linked to obesity, metabolic syndrome, diabetes, heart disease, and depression. Stick with full-fat, all-natural foods.

EATING MANY SMALL MEALS THROUGHOUT THE DAY IS GOOD FOR YOU

It’s not natural for the human body to always be in a eating and digesting state. Fasting and/or not eating from time to time is good for you. Also, when one is eating throughout the day, the previous meal tends to not be digested. The stomach clears out the partially digested matter to make room for the new food being put in. This old food is left to rot as it’s traveling through the intestines. Or worse yet, it sits in the stomach interfering with the digestion of the new food put in. I highly suggest youpractice proper food combining rules when eating. Also, eat consciously and stop when you’re full.

HIGH OMEGA-6 VEGETABLE OILS ARE GOOD FOR YOU

Polyunsaturated fats are considered healthy because some studies show that they lower your risk of heart disease. But there are many types of polyunsaturated fats and not all are created equal. Many Americans have way too much Omega-6 in their diet due to a diet rich in processed foods. Chips, fried foods and processed foods are all loaded with vegetable oils like soybean, corn, sunflower and canola. The correct ratio of Omega-3 to Omega-6 should be roughly 1:1. Some Americans get up to 32 times that, a ratio of 1:32. The bottom line is that you should aim to REMOVE processed vegetable oils from your diet in all the forms. Eat instead health Omega-3 rich foods like cod fish liver oil, flaxseed oil, salmon, and certain nuts like walnuts. Always cook with coconut oil and ghee, and avoid most of the processed vegetable oils.

LOW CARB DIETS ARE DANGEROUS

So many clients I have worked with have shown drastic health improvements when they reduce or eliminate many carbohydrates from their diet. Americans eat too many carbs and generally in the form of bread. Low carb diets have been linked to reduced body fat, lower blood pressure, and lower blood sugar. I’m NOT suggesting an Atkins style diet. A ketogenic diet is NOT healthy. However, you can easily reduce the carbohydrate load and enjoy the benefits. Switch out your carbs for larger portions of vegetables and high-quality meat and fish.

There are plenty more lies out there. I encourage you to do your own research whenever you find yourself going along with something because ‘everyone else is doing it.’ Use your intuition. Eat what makes your body feel good. You’re the only one who can know what exactly works best foryou. That’s the beauty of being an individual.

Emyrald Sinclaire is a Certified Natural Health and Holistic Nutrition Practitioner (CNHP; CHNP) She specializes in detoxification programs, internal cleanses, and helping clients build strong immune systems. She also travels internationally to do raw food workshops, yoga retreats, and personal coaching. In addition, Ermyrald is a Certified Power Yoga Instructor and a Certified Raw


Food Chef from the SunKitchen. For more information, visit PureRadiantSelf.com.

The Worst Lies Mainstream Nutrition Has Told You

 
Apricots Have A Far Greater Potential

Apricots Have A Far Greater Potential To Protect Your Eyesight Than Carrots Do


We've all been taught that carrots would keep our eyes sharp as a child, but as an adult, it looks like fruit such as apricots are even more important for keeping your sight. Data reported in a study published in the Archives of Opthamology indicates that eating 3 or more servings of fruit per day may lower your risk of age-related macular degeneration (ARMD), the primary cause of vision loss in older adults, by 36%, compared to persons who consume less than 1.5 servings of fruit daily.




apricots1121.jpg

In this study, which involved over 100,000 women and men, researchers evaluated the effect of study participants' consumption of fruits such as apricots among others; the antioxidant vitamins A, C, and E; and carotenoids on the development of early ARMD or neovascular ARMD, a more severe form of the illness associated with vision loss. Food intake information was collected periodically for up to 18 years for women and 12 years for men.

While, surprisingly, intakes of vegetables, antioxidant vitamins and carotenoids were not strongly related to incidence of either form of ARMD, fruit intake was definitely protective against the severe form of this vision-destroying disease.

Three servings of apricots may sound like a lot to eat each day, but by simply tossing a them into your morning smoothie or topping off a cup of yogurt or just snacking on an them and you've reached this goal.

Health Benefits

Nutrients in apricots can help protect the heart and eyes, as well as provide the disease-fighting effects of fiber. The high beta-carotene content of apricots makes them important heart health foods. Beta-carotene helps protect LDL cholesterol from oxidation, which may help prevent heart disease.
Apricots contain nutrients such as vitamin A that promote good vision. Vitamin A, a powerful antioxidant, quenches free radical damage to cells and tissues. Free radical damage can injure the eyes' lenses.
The degenerative effect of free radicals, or oxidative stress, may lead to cataracts or damage the blood supply to the eyes and cause macular degeneration. Researchers who studied over 50,000 registered nurses found women who had the highest vitamin A intake reduced their risk of developing cataracts nearly 40%.
Apricots are a good source of fiber, which has a wealth of benefits including preventing constipation and digestive conditions such as diverticulosis. But most Americans get less than 10 grams of fiber per day. A healthy, whole foods diet should include apricots as a delicious way to add to your fiber intake.

Dried Apricots a Healthy Snack

Dried apricots weigh in with more than three times the potassium content of bananas and contain only a trace of salt.

That’s good for keeping down blood pressure -- potassium counters the water-retaining properties of sodium, keeping blood volume lower. Recent research at the Centers for Disease Control and Prevention in Atlanta showed that consuming more potassium than sodium is protective against high blood pressure and heart disease.

Eating apricots dried means you’re likely to eat more, so will take in more nutrients.

Sources:
sfgate.com
whfoods.com
nutritiondata.self.com

Mae Chan holds degrees in both physiology and nutritional sciences. She is also blogger and and technology enthusiast with a passion for disseminating information about health.









Apricots Have A Far Greater Potential To Protect Your Eyesight Than Carrots Do
 
Status
Not open for further replies.

Latest ads

Back
Top