• This forum contains old posts that have been closed. New threads and replies may not be made here. Please navigate to the relevant forum to create a new thread or post a reply.
  • Welcome to Tamil Brahmins forums.

    You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our Free Brahmin Community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

    If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Brahma yagnam

Status
Not open for further replies.
Pranams,

I understand that Brahma Yagnam has to be done daily. But I have doubt

1.whether Brahmachasris are also do Brahma Yagnam daily.
2. As a part of Brahma yagnam Deva Rishi PithruTharpanam has to be
done by all. (i.e those whose parents alive also do Pithru tharpanam)
3. The Pitrus refered by Dharsa Srartham and Brahma yagnam in Deve arishi Pithru tharpanam
are same or different.
4.Whether Seasame is to be used daily or in important days.

The reply will be useful for me and others also those who asre doing Brahma yagnam daily.

With regards
Rajappa.
 
I have given in general slokas and manthras thread 3rd page upakarma details of rik,yajur and sama vedam people. brahma yagnam details are there. no seasame for brahma yagyam.If time permits brahmacharis must do brahma yagnam daily once after madhyanikam. deva rishi pithrus arwe different here.feel free to ask for doubts.
 
Dear Gopalan sir I have not received any attachement or mathras or slokas withyour reply.
Kindly attache the same. Further on Sravana Poornima day when we do Brahma yagnam
we use raw rice for Deva Rishi Tharpanam and Rice with Seasame for pithru tharpanam.
So I asked whetr this will be continued for all days or only water is enough for daily.

Rajappa Namakkal.
 
you aqre not doing brahma yagnam on sravana pournami with rice or ellu. you are doing kaandarishi tharpanam only after wearing new poonal you are using rice and ellu. Immediately after madhyannjikam you must do daily brahma yagnam. only for yajur vedam aapasthamba soothram i giving here the brahma yagnam. it will vary for bodhaayanam. and for rik and sama vedam. I do not know whether you are yajur vedam aapasthamba soothram. so I am not able to attach manthras.

you please see in the rituals, ceremonies and poojas thread general slokams. click that. see in the third page i have given brahma yagnam, samithaathaanam, maha sankapam, . yagyopaveetha thaaranam, kaandarishi tharpanam, homam, and veda adhyayanam. in detail for yajur vedam, aapasthamba sootharam, bodaayanam, rik vedam, saama vedam. for example i am giving here the yajur vedam aapasthamba soothram brahma yagnam.
BRAHMA YAGYAM (Nitya Anushtaan)To be done by all (incuding those who do not have parent/s)This does not require Ellu and Akshathai
Shuklam Bharatharam VishNum SashivarNam Chaturbhujam Prasanna Vadanam Dhyaayeth Sarva Vighna Upasaanthaye
Om Bhuhu Om Bhuvaha Ogum Suvaha Om Mahaha Om Janaha Om Tapaha Ogum Satyam
Om Tatsa Vithur VareNyam Bhargo Devasya Dheemahi Dhiyoyonaha Prachodaya Yaat Omaapaha Jyotee Rasaha Amrutham Brahmha Bhoorba Vassuvarom
Mamo Paktha Samastha Duritha Kshaya Dhwaara Sree Parameshvara Preethyartham - Brahmayagyam karishye - Brahma yagnena YakshyeVidurasi Vidyame Paammaanam Rutha Aat Sathyam Upaimi (Clean hands with water)OM BHUUHU TATSAVITHUR VARENYAM, OM BHUVAHA BHARGODEVASYA DHEEMAHI, OGUM SUVAHA DHEEYO YONAHA PRACHODAYAATH - OM BHUUHU TATSAVITHUR VARENYAM, BHARGODEVASYA DHEEMAHI, OM BUHUVAHA DHEEYO YANAHA PRACHODAYAATH - OGUM SUVAHA TATSAVITHUR VARENYAM, BHARGODEVASYA DHEEMAHI, DHEEYONA PRACHODAYAATH -HARI: OM AGNIMEE EELE PUROITHAM YAGNASYA DEVAM RITHVIJAM, HOTHAA AARAM RATHNA DHAAATAMAM HARI: OMHARI: OM ISHE TVOR JETVAA VAAYAVASHTA UPAAYAVASTHA, DEVOVAHA SAVITHA PRAARPAYATHU SRESHTATHAMAAYAA KARMANE HARI: OMHARI: OM AGNA AAYAAHI VEETHAYE_ GRUNAANAHAA HAVYADHAATHAYE NI HOTHA SATSI BARHISHI HARI: OMHARI: OM SHANNO DEVIHI ABISHTAYE AAPO BHAVANTHU PEETHAYE: SANYO: ABHI SRAVANTHU NAHA HARI: OM​
OM BHUURBAVASUVA (Take one udharni water in the right hand - with that water circle your head and say the mantram as)
OM SATHYAM THAPAHA SRADHAAYAAM JUHOMI
(Keep both hands as Namaste and chant the mantra as)
OM NAMO BRAHMANE - NAMO ASTU AGNAYE - NAMA: PRITHIVYAI, NAMA OWSHADHEEBYAHA - NAMO VAACHE NAMO VAACHASPATHAYE - NAMO VISHNAVE BRUHATHE KAROMI (3 TIMES)
VRUSHTIRASI VRUSCHA ME PAAPMAANAM AMRUTHAATH SAYTHYAM UPAAGAM
(With little water touch you knee cap with both hands)
Deva Rishi Pithru TharpaNam:
Say - "Deva TharpaNam Karishye" (Thru finger tips)(With the following mantra - do tharpanam) - Thrice- BRAMMADAYO YE DEVAHA - THAAN DEVAAN THARPAYAAMI- SARVAAN DEVAAN THARPAYAMI- SARVA DEVA GANAAN THARPAYAAMI- SARVA DEVA PATHNEES THARPAYAAMI- SARVA DEVA GANA PATHNEES THARPAYAAMI(Now Put Poonal as malai/garland and do the tharpanam holding the poonal) x ThriceSay - Rishi TharpaNam Karishye (Thru little finger)​
- KRISHNA DWAIPAAYANA DAYAHA, YE RISHAYAHA - THAN RISHEEN THARPAYAAMI- SARVAAN RISHEEN THARPAYAAMI- SARVA RISHI GANAAN THARPAYAAMI- SARVA RISHI PATHNEES THARPAYAAMI- SARVA RISHI GANA PATHNEES THARPAYAAMI- PRAJAAPATHIM KAANDARISHIM THARPAYAAMI- SOMAM KAANDARISHIM THARPAYAAMI- AGNIM KAANDARISHIM THARPAYAAMI- VISWAAN DEVAAN KAANDARISHIM THARPAYAAMI(Now put Poonal in usual mode (Upaveeti)(And Pour water from tips of fingers):- SAAGUM HITHEER DEVATHA UPANISHADHA THARPAYAAMI- YAAGNIKEER DEVATHA UPANISHADHA THARPAYAAMI- VAARUNEER DEVATHA UPANISHADHA THARPAYAAMI(Now put Poonal as malai/garland and do the tharpaNam holding the poonal) x Thrice(Pour water through little finger)- HAVYAVAAHAM THARPAYAAMI- ARUNAAN KANDARISHIM THARPAYAAMI(Now pour water by the bottom of the palm towards self) x Thrice- BRAHMAANAM SWAYAMBHUVAM THARPAYAAMI(Now put Poonal in usual mode (Upaaveeti)(Now Pour water from tips of fingers) x Thrice:- SADASASPATHIM THARPAYAAMI- RIGVEDAM THARPAYAAMI- YAJURVEDAM THARPAYAAMI- SAAMAVEDAM THARPAYAAMI- ATHRVANA VEDAM THARPAYAAMI- ITHIHASA PURANAM THARPAYAAMI- KALPAM THARPAYAAMI- VRUKSHAM THARPAYAAMI
SOMA PITHRU THARPANAM(Done after Maadhyaanikam - Eventhough Soma is referred to Moon, here it is Sooryan, which is in madhyamam and Chandran)This TharpaNam is done for Sooryan (Devar's Pithru's) and not our Pithru's(As per Guru Vadhyar from India)(Now put poonal on the right shoulder - prachinaveethi) and do the tharpaNam)(Pour water between thumb and index finger):
- SOMA PITHRUMAAN YAMO ANGIRASWAAN HAVYAVAAHANA ITHYAADAYAHA YE PITHARAHA THAAN PITHRUN THARPAYAAMI
- SARVAAN PITHRUN THARPAYAAMI- SARVA PITHRU GANAAN THARPAYAAMI- SARVA PITHRU PATHNEE: THARPAYAAMI- SARVA PITHRU GANA PATHNEE: THARPAYAAMI- OORJAM VAHANTHI: AMRUTHAM GHRUTAM PAYAHA KEELAM PARISRUTHAM SWADHAASTHA THARPAYATHUME- SOMA PITHREN THRUPYATHA, THRUPYATHA, THRUPYATHA(Now put poonal on the left shoulder (as usual - upaveethi) and do the Aachamanam)
jU

 
you need brahma yagnam in tamil format for aapasthamba soothram or pothaayanam in yajur vedam, or rik veda brahma yagnam or saama veda brahma yagnam.kindly reply.
 
Dear Ganesan I have read your messae. I want to know for which sutra you want Brahma yagnam.
Yajur veda/ Samaveda/Rig veda/ also sutram Apastamba/ Bhodayana/ Vaishnava on hearing from you i can
upload it. to which mail i have to forward the same.
 
யஜுர் வேதம் ஆபஸ்தம்ப ஸூத்ரம்—ப்ருஹ்மயக்ஞம்.

1. யஜுர் வேத ஆபஸ்தம்ப ப்ரம்ஹயக்ஞம்
(நெற்றிக்கு இட்டுக் கொண்டு செய்யவும்.).

ஆசமனம். அச்யுதாய நமஹ; அனந்தாய நமஹ; கோவிந்தாய நமஹ. கேசவா, நாராயண; மாதவா; கோவிந்தா விஷ்ணு; மது ஸுதன. ;.த்ரிவிக்ரம. வாமானா ஶ்ரீதரா; ஹ்ரீஷீகேசா பத்மநாபா; தாமோதரா..

சுக்லாம்பரதரம் விஷ்ணும் சசி வர்ணம் சதுர்புஜம் ப்ரஸன்ன வதநம் த்யாயேத் ஸர்வ விக்ன உபஷாந்தயே..

ஓம் பூ; ஓம் புவஹ; ஓகும் ஸுவஹ; ஓம் மஹஹ ;ஓம் ஜனஹ ஓம் தபஹ; ஓகும் சத்யம். ஓம் தத்ஸ விதுர் வரேண்யம் பர்கோ தேவஸ்ய தீ மஹீ தி யோயோனஹ ப்ரசோதயாத். ஓமாபோ ஜ்யோதிரஸோ அம்ருதம் ப்ரஹ்மா ஓம் பூர்புவஸுவரோம்.

மமோ பாத்த ஸமஸ்த துரிதயக்‌ ஷயத்துவாரா ஶ்ரீ பரமேஸ்வர ப்ரீத்யர்த்தம் ப்ரம்ஹயக்ஞம் கரிஷ்யே .ப்ர்ம்ஹ யக்ஞேன யக்‌ஷயே .வித்யுதஸி வித்யமே பாப்மாந ம்ருதாத் ஸத்யமுபைமீ.

தீர்தத்தினால் கைகளை ஸுத்தம் செய்து கொள்ளவும்.. பிறகு வலது துடையில் வலது கை மேலாகவும் இடது கை கீழாகவும் கைகளை வைத்து கொண்டு மந்த்ரத்தை சொல்லவும்.

மந்த்ரம்.
ஓம் பூ: தத்ஸ விதுர்வரேண்யம்
ஓம்புவ: பர்கோ தேவஸ்ய தீ மஹீ,
ஓகும் ஸுவ: தியோயோந: ப்ர்சோதயாத்.

ஓம்பூ: தத்ஸவிதுர் வரேண்யம் ,பர்கோ தேவஸ்ய தீமஹி
ஓம்புவ: தியோயோனந: ப்ரசோதயாத்.,

ஓகும் ஸுவ: தத்ஸ விதுர் வரேண்யம், பர்கோ தேவஸ்ய தீ மஹீ தியோயோனஹ ப்ரசோதயாத்.

ஹரி:ஓம் அக்னிமீளே புரோஹிதம் ,யக்ஞஸ்ய தேவம் ரித்விஜம் ஹோதாரம் ரத்ன தாதமம் ஹரி:ஓம்.


ஹரி::ஓம். இஷேத்வா ஊர்ஜேத்வா வாயவஸ்த உபாயவஸ்த தேவோவ:: ஸவிதா ப்ரார்ப்பயது ஸ்ரேஷ்டத மாய கர்மணே ஹரி:ஓம்.


ஹரி:ஓம் அக்ன ஆயாஹி வீதயே க்ருணான: ஹவ்யதாதயே நிஹோதா ஸத்ஸி பர்ஹிஷி ஹரி::ஓம்.

ஹரி::ஓம் ஸந்நோ தேவீ ரபிஷ்டயே ஆபோ பவந்து பீதயே ஸம்யோ: அபிஸ்ரவந்துந: ஹரி: ஓம் ஹரி:ஓம்.


ஒரு உத்திரிணி தீர்த்தம் கையில் எடுத்து கொண்டு . கீழ் கண்ட மந்த்ரம் சொல்லி தலையை சுற்றவும். ஓம் பூர்புவஸ்ஸுவஹ ஸத்யம் தபஹ ஸ்ரத்தாயாம் ஜுஹோமி.

இரு கைகளையும் கூப்பிக்கொண்டு கீழ் கண்ட மந்திரத்தை மூண்று தடவை சொல்லவும்.

ஓம் நமோ ப்ரம்மணே நமோ அஸ்து அக்னயே நம: ப்ருதிவ்யை
நம:ஓஷதீப்ய: நமோ வாசே நமோ வாசஸ்பதயே நமோ விஷ்ணவே ப்ருஹதே கரோமி.

கீழ் கண்ட மந்த்ரம் சொல்லி தீர்த்தத்தினால் கைகளை சுத்தம் செய்.து கொள்ளவும்.
வ்ருஷ்டிரஸி வ்ருஸ்சமே பாப்மான ம்ருதாத் ஸத்ய முபாகாம்.

தேவ ரிஷி பித்ரு தர்ப்பணம் கரிஷ்யே.
உப வீதி--------பூணல் வலம். நுனி விரல் வழியாக தீர்த்தம் விடவும்.

ப்ரும்மா தயோ யே தேவா: தான் தேவான் தர்பயாமி.
ஸர்வான் தேவான் தர்பயாமி.

ஸர்வ தேவ கணான் தர்பயாமி.
ஸர்வ தேவ பத்னீஸ் தர்பயாமி.
ஸர்வ தேவ கண பத்னீஸ் தர்பயாமி.

நிவீதி…..பூணல் மாலையாக போட்டுக் கொள்ளவும்.
சுண்டி விரல் பக்கமாக உள்ளங்கையிலிருந்து தண்ணீர் விடவும்.

க்ருஷ்ண த்வை பாய நாதாய: யே ரிஷய: தான் ரிஷீம்ஸ் தர்பயாமி ஸர்வான் ரிஷீம்ஸ் தர்பயாமி.
ஸர்வ ரிஷி கணாம்ஸ் தர்பயாமி
ஸர்வ ரிஷி பத்னீஸ் தர்பயாமி.

ஸர்வ ரிஷி கண பத்னீஸ் தர்பயாமி.
ப்ரஜாபதிம் காண்ட ரிஷிம் தர்பயாமி.
ஸோமம் காண்ட ரிஷிம் தர்பயாமி

அக்னீம் காண்ட ரிஷிம் தர்பயாமி.
விஸ்வான் தேவான் காண்ட ரிஷீன் தர்பயாமி.

உப வீதி-----பூணல் வலம். நுனி விரல்களால் தீர்த்தம் விடவும்.

ஸாகும் ஹிதீ: தேவதா: உபநிஷத: தர்பயாமி.
யாக்ஞிகீ: தேவதா: உபநிஷத; தர்பயாமி.
வாருணீ: தேவதா: உபநிஷத: தர்பயாமி.
ஹவ்ய வாஹம் தர்பயாமி.

நிவீதி-----பூணல் மாலை. சுண்டி விரல் பக்கமாக உள்ளங்கையிலிருந்து தீர்த்தம் விடவும்.

விஸ்வான் தேவான் காண்ட ரிஷீன் தர்பயாமி.
மணிக்கட்டு வழியாக தர்ப்பணம். ப்ரும்மாணம் ஸ்வயம்புவம் தர்பயாமி.
உபவீதி பூணல் வலம். நுனி விரலால் தீர்த்தம் விடவும்.

விஸ்வான் தேவான் காண்ட ரிஷீன் தர்பயாமி
அருணான் காண்ட ரிஷீன் தர்பயாமி
ஸதஸஸ்பதீம் தர்பயாமி.

ரிக் வேதம் தர்பயாமி
யஜுர் வேதம் தர்பயாமி
ஸாம வேதம் தர்பயாமி
அதர்வண வேதம் தர்பயாமி.
இதிஹாஸ புராணம் தர்பயாமி.

கல்பம் தர்பயாமி.

ப்ராசீணாவீதி---------பூணல் இடம். கட்டை விரலுக்கும் ஆள் காட்டி விரலுக்கும் மத்ய பாகத்தால் தீர்த்தம் விடவும்.

ஸோம: பித்ருமான் யம:அங்கிரஸ்வான் அக்னி:கவ்ய வாஹணாதய: யேபிதர:: தான் பித்ரூன் தர்பயாமி.
ஸர்வான் பித்ரூன் தர்பயாமி.

ஸர்வ பித்ரு கணான் தர்பயாமி.
ஸர்வ பித்ரூ பத்னீஸ் தர்பயாமி
ஸர்வ பித்ரூ கண பத்னீஸ் தர்பயாமி.

ஊர்ஜம் வஹந்தி: அம்ருதம் க்ருதம் பயஹ கீலாலம் பரிஸ்ருதம் ஸ்வதாஸ்த தர்பயதமே பித்ரூன் த்ருப்யத, த்ருப்யத,த்ருப்யத:

ஆ ப்ரும்ம ஸ்தம்ப பர்யந்தம் ஜகத் த்ருப்யது :என்று சொல்லி பூமியில் தீர்த்தம் விடவும். மணிக்கட்டு வழியாக..

உபவீதி ஆசமனம். காயேன வாசா மனஸேந்த்ரியைர்வா புத்யாத் மனாவா ப்ரக்ருதே ஸ்பாவாத் கரோமி யத்யத் ஸகலம் பரஸ்மை ஶ்ரீ மந் நாராயணாயேதி ஸமர்பயாமி..

ஓம் தத்ஸத்..
 
Status
Not open for further replies.

Latest ads

Back
Top