• This forum contains old posts that have been closed. New threads and replies may not be made here. Please navigate to the relevant forum to create a new thread or post a reply.
  • Welcome to Tamil Brahmins forums.

    You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our Free Brahmin Community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

    If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Sri Bhavani Ashtagam by Sri Adi Shankara

Status
Not open for further replies.
I am looking for Sri Bhavani Ashtagam by Sri Adi Shankara for my mother. She can only read Tamil and I am unable to find it in Tamil. I would really appreciate if someone could post the tamil version so that I can print it out for her.

Mikka Nandri

Gita

Been looking online for you but could not find any in Tamil Font.
Why dont you write it out for your mum?

Lets hope other members see too and may be they can help out.
 
Ok finally ..I found it..taken from this website:http://temple.dinamalar.com/Slogandetails.php?id=755



ந தாதோ ந மாதா ந பந்துர் ந தாதா
ந புத்ரோ ந புத்ரீ ந ப்ருத்யோ ந பர்த்தா
ந ஜாயா ந வித்யா ந வ்ருத்திர் மமை வ
கதிஸ்த்வம் கதிஸ்த்வம் த்வமேகா பவானீ

பவாப்தாவபாரே மஹாதுக்க பீரு:
பபாத ப்ரகாமீ ப்ரலோபீ ப்ரமத்த
குஸம்ஸாரபாசா ப்ரபத்த: ஸதாஹம்
கதிஸ்த்வம் கதிஸ்த்வம் த்வமேகா பவானீ

ந ஜானாமி தானம் த சத்யான யோகம்
ந ஜானாமி தந்த்ரம் ந சஸ்தோத்ரமந்த்ரம்
ந ஜானாமி பூஜாம் ந ச ந்யாஸயோகம்
கதிஸ்த்வம் கதிஸ்த்வம் த்வமேகா பவானீ

ந ஜானாமி புண்யம் ந ஜானாமி தீர்த்தம்
ந ஜானாமி முக்திம் லயம் வா கதாசித்
ந ஜானாமி பக்திம் வரம் வா கதாசித்
கதிஸ்த்வம் கதிஸ்த்வம் த்வமேகா பவானீ

குகர்மீ குஸங்கீ குபுத்தி: குதாஸ:
குலாசாரஹீந: கதாசார லீன:
குத்ருஷ்டி: குவாக்ய ப்ரபன்ன: ஸதாஹம்
கதிஸ்த்வம் கதிஸ்த்வம் த்வமேகா பவானீ

ப்ரஜேசம் ரமேசம் மஹேசம் ஸூரேசம்
திநேசம் நிதேச்வரம் வா கதாசித்
நஜானாமி சாந்யத் ஸதாஹம் சரண்யே
கதிஸ்த்வம் கதிஸ்த்வம் த்வமேகா பவானீ

விவாதே விஷாதே ப்ரமாதே ப்ரவாஸே
ஜலே சானலே பர்வதே சத்ருமத்யே
அரண்யே சரண்யே ஸதா மாம் ப்ரபாஸி
கதிஸ்த்வம் கதிஸ்த்வம் த்வமேகா பவானீ

அநாதோ த்ரிராத்ரோ ஜரோ ரோகயுக்தோ
மஹாக்ஷீணதீன: ஸதா ஜாட்யவக்த்ர:
விபத்தௌ ப்ரவிஷ்ட: ப்ரணஷ்ட்: ஸதாஹம்
கதிஸ்த்வம் கதிஸ்த்வம் த்வமேகா பவானீ

 
Last edited:
Bhavaani ashtakam

dear janaathan !
here is sri Bhavani ashtakam Bhavani Ashtakam - in sanskrit with meaning - Stotra on Devi Bhavani
Na Taato Na Maataa Na Bandhur-Na Daataa
Na Putro Na Putrii Na Bhrtyo Na Bhartaa |
Na Jaayaa Na Vidyaa Na Vrttir-Mama-Iva
Gatis-Tvam Gatis-Tvam Tvam-Ekaa Bhavaani ||1||ந டாதோ ந மாதா ந பந்துர் -ந தாதா
ந புத்ரோ ந புத்ரி ந பிரத்யோ ந பார்தா
ந சாயா ந வித்யா ந வ்ர்த்டிர்-மம-இவ
கடிஸ் -தவம் கடிஸ் -தவம் தவம் -இகா பவானி


Bhavaabdhaav-Apaare Mahaa-Duhkha-Bhiiru
Pa-Paata Pra-Kaamii Pra-Lobhii Pra-Mattah |
Ku-Samsaara-Paasha-Pra-Baddhah Sada-[A]ham
Gatis-Tvam Gatis-Tvam Tvam-Ekaa Bhavaani ||2||



பாவாப்தாவ் -அபாரே மஹா-துஹ்க்ஹா-பிரு
ப-பாட பிர -காமி பிர- லோபி பிர - மத்தாஹ்
கு -சம்சார -பாஷா -பிர -பத்தாஹ் சதா-அஹம்
கட்ஸ் -தவம் கடிஸ் -த்வம்-இகா பவானி


Na Jaanaami Daanam Na Ca Dhyaana-Yogam
Na Jaanaami Tantram Na Ca Stotra-Mantram |
Na Jaanaami Puujaam Na Ca Nyaasa-Yogam
Gatis-Tvam Gatis-Tvam Tvam-Ekaa Bhavaani ||3||



ந ஜாநாம் தானம் ந க த்யான-யோகம்
ந ஜானாமி தந்த்ரம் ந க தோத்திர-மந்த்ரம்
ந ஜாணமி பூஜாம்-ந க நியாச-யோகம்
கடிஸ் -தவம் கடிஸ் -தவம் தவம் -இகா பவானி


Na Jaanaami Punnyam Na Jaanaami Tiirtha
Na Jaanaami Muktim Layam Vaa Kadaacit |
Na Jaanaami Bhaktim Vratam Vaapi Maatar-Gatis-Tvam
Gatis-Tvam Gatis-Tvam Tvam-Ekaa Bhavaani ||4||



ந ஜானாமி புண்ணியம் ந ஜானாமி தீர்த்த
ந ஜானாமி முக்திம் லயம் வா கதாசித்
ந ஜாணமி பக்திம் வ்ரதம் வாபி மாதர்-கடிஸ் -தவம்
கடிஸ் -தவம் கடிஸ் -தவம் தவம் -இகா பவானி

the remaining will be posted tommorrow
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.

Latest ads

Back
Top