• Welcome to Tamil Brahmins forums.

    You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our Free Brahmin Community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

    If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Ashtalakshmi Stotram

praveen

Life is a dream
Staff member
॥ आदिलक्ष्मी ॥

सुमनसवन्दित सुन्दरि माधवि
चन्द्र सहोदरि हेममये ।
मुनिगणमण्डित मोक्षप्रदायिनि
मञ्जुळभाषिणि वेदनुते ॥

पङ्कजवासिनि देवसुपूजित
सद्गुणवर्षिणि शान्तियुते ।
जयजय हे मधुसूदन कामिनि
आदिलक्ष्मि सदा पालय माम् ॥ १॥

Ādilakṣmī

Sumanasavandita Sundari Mādhavi
Candra Sahodari Hemamaye
Munigaṇamaṇḍita Mokṣapradāyini
Mañjul‌Abhāṣiṇi Vedanute

Paṅkajavāsini Devasupūjita
Sadguṇavarṣiṇi Śāntiyute
Jayajaya He Madhusūdana Kāmini
Ādilakṣmi Sadā Pālaya Mām 1

ஆதி³லக்ஷ்மீ

ஸுமனஸவந்தி³த ஸுந்த³ரி மாத⁴வி
சந்த்³ர ஸஹோத³ரி ஹேமமயே
முனிக³ணமண்டி³த மோக்ஷப்ரதா³யினி
மஞ்ஜுளபா⁴ஷிணி வேத³னுதே

பங்கஜவாஸினி தே³வஸுபூஜித
ஸத்³கு³ணவர்ஷிணி ஶாந்தியுதே
ஜயஜய ஹே மது⁴ஸூத³ன காமினி
ஆதி³லக்ஷ்மி ஸதா³ பாலய மாம் 1

॥ धान्यलक्ष्मी ॥

अहिकलि कल्मषनाशिनि कामिनि
वैदिकरूपिणि वेदमये ।
क्षीरसमुद्भव मङ्गलरूपिणि
मन्त्रनिवासिनि मन्त्रनुते ॥

मङ्गलदायिनि अम्बुजवासिनि
देवगणाश्रित पादयुते ।
जयजय हे मधुसूदन कामिनि
धान्यलक्ष्मि सदा पालय माम् ॥ २॥

Dhānyalakṣmī

Ahikali Kalmaṣanāśini Kāmini
Vaidikarūpiṇi Vedamaye
Kṣīrasamudbhava Maṅgalarūpiṇi
Mantranivāsini Mantranute

Maṅgaladāyini Ambujavāsini
Devagaṇāśrita Pādayute
Jayajaya He Madhusūdana Kāmini
Dhānyalakṣmi Sadā Pālaya Mām 2

தா⁴ன்யலக்ஷ்மீ

அஹிகலி கல்மஷநாஶினி காமினி
வைதி³கரூபிணி வேத³மயே
க்ஷீரஸமுத்³ப⁴வ மங்க³லரூபிணி
மந்த்ரநிவாஸினி மந்த்ரனுதே

மங்க³லதா³யினி அம்பு³ஜவாஸினி
தே³வக³ணாஶ்ரித பாத³யுதே
ஜயஜய ஹே மது⁴ஸூத³ன காமினி
தா⁴ன்யலக்ஷ்மி ஸதா³ பாலய மாம் 2

॥ धैर्यलक्ष्मी ॥

जयवरवर्णिनि वैष्णवि भार्गवि
मन्त्रस्वरूपिणि मन्त्रमये ।
सुरगणपूजित शीघ्रफलप्रद
ज्ञानविकासिनि शास्त्रनुते ॥

भवभयहारिणि पापविमोचनि
साधुजनाश्रित पादयुते ।
जयजय हे मधुसूदन कामिनि
धैर्यलक्ष्मि सदा पालय माम् ॥ ३॥
Dhairyalakṣmī

Jayavaravarṇini Vaiṣṇavi Bhārgavi
Mantrasvarūpiṇi Mantramaye
Suragaṇapūjita Śīghraphalaprada
Jñānavikāsini Śāstranute

Bhavabhayahāriṇi Pāpavimocani
Sādhujanāśrita Pādayute
Jayajaya He Madhusūdana Kāmini
Dhairyalakṣmi Sadā Pālaya Mām 3

தை⁴ர்யலக்ஷ்மீ

ஜயவரவர்ணினி வைஷ்ணவி பா⁴ர்க³வி
மந்த்ரஸ்வரூபிணி மந்த்ரமயே
ஸுரக³ணபூஜித ஶீக்⁴ரப²லப்ரத³
ஜ்ஞானவிகாஸினி ஶாஸ்த்ரனுதே

ப⁴வப⁴யஹாரிணி பாபவிமோசனி
ஸாது⁴ஜநாஶ்ரித பாத³யுதே
ஜயஜய ஹே மது⁴ஸூத³ன காமினி
தை⁴ர்யலக்ஷ்மி ஸதா³ பாலய மாம் 3

॥ गजलक्ष्मी ॥

जयजय दुर्गतिनाशिनि कामिनि
सर्वफलप्रद शास्त्रमये ।
रथगज तुरगपदादि समावृत
परिजनमण्डित लोकनुते ॥

हरिहर ब्रह्म सुपूजित सेवित
तापनिवारिणि पादयुते ।
जयजय हे मधुसूदन कामिनि
गजलक्ष्मि रूपेण पालय माम् ॥ ४॥

Gajalakṣmī

Jayajaya Durgatināśini Kāmini
Sarvaphalaprada Śāstramaye
Rathagaja Turagapadādi Samāvṛta
Parijanamaṇḍita Lokanute

Harihara Brahma Supūjita Sevita
Tāpanivāriṇi Pādayute
Jayajaya He Madhusūdana Kāmini
Gajalakṣmi Rūpeṇa Pālaya Mām 4

க³ஜலக்ஷ்மீ

ஜயஜய து³ர்க³திநாஶினி காமினி
ஸர்வப²லப்ரத³ ஶாஸ்த்ரமயே
ரத²க³ஜ துரக³பதா³தி³ ஸமாவ்ருʼத
பரிஜனமண்டி³த லோகனுதே

ஹரிஹர ப்³ரஹ்ம ஸுபூஜித ஸேவித
தாபநிவாரிணி பாத³யுதே
ஜயஜய ஹே மது⁴ஸூத³ன காமினி
க³ஜலக்ஷ்மி ரூபேண பாலய மாம் 4

॥ सन्तानलक्ष्मी ॥

अहिखग वाहिनि मोहिनि चक्रिणि
रागविवर्धिनि ज्ञानमये ।
गुणगणवारिधि लोकहितैषिणि
स्वरसप्त भूषित गाननुते ॥

सकल सुरासुर देवमुनीश्वर
मानववन्दित पादयुते ।
जयजय हे मधुसूदन कामिनि
सन्तानलक्ष्मि त्वं पालय माम् ॥ ५॥

Santānalakṣmī

Ahikhaga Vāhini Mohini Cakriṇi
Rāgavivardhini Jñānamaye
Guṇagaṇavāridhi Lokahitaiṣiṇi
Svarasapta Bhūṣita Gānanute

Sakala Surāsura Devamunīśvara
Mānavavandita Pādayute
Jayajaya He Madhusūdana Kāmini
Santānalakṣmi Tvaṃ Pālaya Mām 5

ஸந்தானலக்ஷ்மீ

அஹிக²க³ வாஹினி மோஹினி சக்ரிணி
ராக³விவர்தி⁴னி ஜ்ஞானமயே
கு³ணக³ணவாரிதி⁴ லோகஹிதைஷிணி
ஸ்வரஸப்த பூ⁴ஷித கா³னனுதே

ஸகல ஸுராஸுர தே³வமுனீஶ்வர
மானவவந்தி³த பாத³யுதே
ஜயஜய ஹே மது⁴ஸூத³ன காமினி
ஸந்தானலக்ஷ்மி த்வம்ʼ பாலய மாம் 5

॥ विजयलक्ष्मी ॥

जय कमलासनि सद्गतिदायिनि
ज्ञानविकासिनि गानमये ।
अनुदिनमर्चित कुङ्कुमधूसर-
भूषित वासित वाद्यनुते ॥

कनकधरास्तुति वैभव वन्दित
शङ्कर देशिक मान्य पदे ।
जयजय हे मधुसूदन कामिनि
विजयलक्ष्मि सदा पालय माम् ॥ ६॥

Vijayalakṣmī

Jaya Kamalāsani Sadgatidāyini
Jñānavikāsini Gānamaye
Anudinamarcita Kuṅkumadhūsara-
Bhūṣita Vāsita Vādyanute

Kanakadharāstuti Vaibhava Vandita
Śaṅkara Deśika Mānya Pade
Jayajaya He Madhusūdana Kāmini
Vijayalakṣmi Sadā Pālaya Mām 6

விஜயலக்ஷ்மீ

ஜய கமலாஸனி ஸத்³க³திதா³யினி
ஜ்ஞானவிகாஸினி கா³னமயே
அனுதி³னமர்சித குங்குமதூ⁴ஸர-
பூ⁴ஷித வாஸித வாத்³யனுதே

கனகத⁴ராஸ்துதி வைப⁴வ வந்தி³த
ஶங்கர தே³ஶிக மான்ய பதே³
ஜயஜய ஹே மது⁴ஸூத³ன காமினி
விஜயலக்ஷ்மி ஸதா³ பாலய மாம் 6

॥ विद्यालक्ष्मी ॥

प्रणत सुरेश्वरि भारति भार्गवि
शोकविनाशिनि रत्नमये ।
मणिमयभूषित कर्णविभूषण
शान्तिसमावृत हास्यमुखे ॥

नवनिधिदायिनि कलिमलहारिणि
कामित फलप्रद हस्तयुते ।
जयजय हे मधुसूदन कामिनि
विद्यालक्ष्मि सदा पालय माम् ॥७॥

Vidyālakṣmī

Praṇata Sureśvari Bhārati Bhārgavi
Śokavināśini Ratnamaye
Maṇimayabhūṣita Karṇavibhūṣaṇa
Śāntisamāvṛta Hāsyamukhe

Navanidhidāyini Kalimalahāriṇi
Kāmita Phalaprada Hastayute
Jayajaya He Madhusūdana Kāmini
Vidyālakṣmi Sadā Pālaya Mām 7

வித்³யாலக்ஷ்மீ

ப்ரணத ஸுரேஶ்வரி பா⁴ரதி பா⁴ர்க³வி
ஶோகவிநாஶினி ரத்னமயே
மணிமயபூ⁴ஷித கர்ணவிபூ⁴ஷண
ஶாந்திஸமாவ்ருʼத ஹாஸ்யமுகே²

நவநிதி⁴தா³யினி கலிமலஹாரிணி
காமித ப²லப்ரத³ ஹஸ்தயுதே
ஜயஜய ஹே மது⁴ஸூத³ன காமினி
வித்³யாலக்ஷ்மி ஸதா³ பாலய மாம் 7

॥ धनलक्ष्मी ॥

धिमिधिमि धिंधिमि धिंधिमि धिंधिमि
दुन्दुभि नाद सुपूर्णमये ।
घुमघुम घुंघुम घुंघुम घुंघुम
शङ्खनिनाद सुवाद्यनुते ॥

वेदपुराणेतिहास सुपूजित
वैदिकमार्ग प्रदर्शयुते ।
जयजय हे मधुसूदन कामिनि
धनलक्ष्मि रूपेण पालय माम् ॥ ८॥

Dhanalakṣmī

Dhimidhimi Dhiṃdhimi Dhiṃdhimi Dhiṃdhimi
Dundubhi Nāda Supūrṇamaye
Ghumaghuma Ghuṃghuma Ghuṃghuma Ghuṃghuma
Śaṅkhanināda Suvādyanute

Vedapurāṇetihāsa Supūjita
Vaidikamārga Pradarśayute
Jayajaya He Madhusūdana Kāmini
Dhanalakṣmi Rūpeṇa Pālaya Mām 8

த⁴னலக்ஷ்மீ

தி⁴மிதி⁴மி தி⁴ந்தி⁴மி தி⁴ந்தி⁴மி தி⁴ந்தி⁴மி
து³ந்து³பி⁴ நாத³ ஸுபூர்ணமயே
கு⁴மகு⁴ம கு⁴ங்கு⁴ம கு⁴ங்கு⁴ம கு⁴ங்கு⁴ம
ஶங்க²னிநாத³ ஸுவாத்³யனுதே

வேத³புராணேதிஹாஸ ஸுபூஜித
வைதி³கமார்க³ ப்ரத³ர்ஶயுதே
ஜயஜய ஹே மது⁴ஸூத³ன காமினி
த⁴னலக்ஷ்மி ரூபேண பாலய மாம் 8ʼ
 

Latest ads

Back
Top