• Welcome to Tamil Brahmins forums.

    You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our Free Brahmin Community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

    If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Think or sink!

Visalakshi Ramani

Well-known member
அன்பிற்குரிய ப்ரஹ்மண்யன் அவர்களே !
மிக அருமையாக அடையை பற்றி விவரம் தந்தீர்கள் .மேலும் சில விவரம்
அரைத்த அன்று புளிக்காமல் இருக்கும்போது கருவேப்பில்லை ,பச்ச மிளகாய் தேங்க பல்லு போட்டு வாக்க வேண்டும்
தொட்டுக்க தேங்காய் சட்னி ,வெல்லம் நெய்
மறுநாள் புளிச்ச அடைக்கு வெங்காயம் வாழைப்பூ போட்டு தட்ட வேண்டும் அதற்க்கு
அவியல் ,மிளகாய் பொடி மோரு முதலியவை அற்ப்புதம்
எல்லா ஹோட்டல் அடை அவியல் வேஸ்ட் தஞ்சாவூர் பக்கம் சாப்பாட்டுக்கு ஈடு இணை கிடையாது .நீங்கள் palaghat பக்கம்

குருவாயுரப்பன்

P. S (my comment)
Brahmins are fondly called as 'bhOjana priyar'.
Any doubts about the truth in this statements in anyone?
 

Visalakshi Ramani

Well-known member
An interesting new recipe from a connoisseur to the other bhOjana priyargaL!

நன்றாக சொன்னீர்கள் அம்மணி ,
நல்ல உணவை சுவைத்து சாப்பிடவும் ஓர் அதிருஷ்டம் வேண்டும் . ஆஹா வெறும் அரிசி அடையையும்
சாப்பிட்டு இருக்கிறேன் இது பாலக்காட்டின் அருகில் உள்ள திருநெல்லாய் (ஸ்ரீ T N செஷன் அவர்கள் கிராமம் ) கிராமத்தின் விசேஷமாக சொல்லப்படுவது .கருப்பு உளுந்து அடைக்கு திருநேல்லாய் அடை என்று ஒரு பெயர் உண்டு. இந்த அடை செய்முறையை கீழ்கண்ட வெப்சைட் டில் கொடுத்துள்ளார்கள் அதன்படி செய்துபாருங்களேன்
Dhanvi's cuisine: ADAI-BLACK URUD DHAL ADAI(THIRUNELLAI ADAI)/karthikai adai
இலை வடாமின் ருசியை பற்றி சொல்லவே வேண்டாம் .அதை சாப்பிட்டு அனுபவிப்பர்களுக்குத்தான் தெரியும். ஆனால் எங்கள் வீட்டில் இலை வடாம் ஏனோ எழுதுவதில்லை. சென்னயில் மைலப்பூரில் இலை வடாம் விலைக்குகிடைக்கிறது அங்கிருந்து வருபவர்களிடம் வாங்கி வரச்சொல்வேன் .

நலம்கோரும்
ப்ரஹ்மண்யன்
பெங்களுரு
 

Raji Ram

Well-known member
When I came to know that Brahmanyan sir visited Tirunellayi village, I wrote a PM to him and found out that he is very close to my extended family!

Now he is close to my family too!!
 

Visalakshi Ramani

Well-known member
காய வைத்த இலை வடகத்தைக்

காய்ந்த எண்ணையில் பொரித்து

கரமுர என்று உண்பீர்களா அன்றி

வெந்த இலை வடகத்தை விரும்பி

வறுக்காமலேயே உண்பீர்களா???
 

Visalakshi Ramani

Well-known member
சத்தி சித்திப்பதும் பெரும் சித்தியே !!!

One must be 'blessed' to be able EAT good food, to Sleep to the

point of saturation and enjoy the other pleasures of life!

For few others Self-Denial is a greater achievement!
 

Visalakshi Ramani

Well-known member
காணம் விற்று எங்கிலும்
ஓணம் காண்பவர்கள் அல்லவா
அண்டை மாநிலத்து
கேரளா அன்பர்கள்!!! :)
 

Visalakshi Ramani

Well-known member
கெஞ்சினாலும் கிடைக்காத இஞ்சியை,
மிஞ்சுவது ஏதும் இல்லாத இஞ்சியை,
கொஞ்சம் போலச் சேர்த்தாலே போதுமே!
நெஞ்சம் மகிழ அடைகளை 'அடிக்கலாமே' !!!
 

Visalakshi Ramani

Well-known member
Visalakshi Ramani said:
தங்கள் விருப்பம்
பொங்கல் ஆனால்
திங்கள் முதல்
பொங்கலை அலசுவோம் !!!

ஆஹா முதலில் எனக்குப்பிடித்த வெண்பொங்கல் பற்றி சில வார்த்தைகள் அம்மணி
சிறுவயதில் வெண்பொங்கல் ருசியை எனக்கு அளித்தவர் பஜனை மடம் தாடி அய்யங்கார் . நாங்கள் ஆர் எஸ் புரத்தில் முதலில் குடியிருந்த தெருவில் ஒரு பஜனை மடமும் இருந்தது . இங்கு பஜனை தவறாது நடத்தி வந்த பெரியவர் தாடி ஐயங்கார் என்ற தீவிர சுண்டப்பாளையம் வைஷ்ணவர் .மார்கழி மாதம் தினமும் தவறாது காலையில் நான்கு தெருக்களை சுற்றி பஜனை செய்து வருவது முறை .எனது தாயார் தூண்டுதல் காரணமாக நானும் அவர்களுடன் சென்று வருவேன். அச்சிறுவயதில் கடவுள் பக்தி யை விட பஜனை முடிந்தவுடன் கிடைக்கும் சர்க்கரை பொங்கல் வெண்பொங்கல் மீது தான் நாட்டம் இருக்கும். அந்தக் காலத்தில் நல்ல நெய்சொட்ட, முந்திரிப்பருப்பு, மிளகு, சீரகம் கலந்து சுடச்சுட வெண்பொங்கல் ருசியை எனக்கு அளித்த அப்பெரியவரை எப்படி மறப்பேன் . பிறகு எந்த சிவன் கோயிலுக்கு சென்றாலும் வெண்பொங்கல் கிடைக்குமா என விசாரிப்பேன். அங்கு கிடைக்கும் வெண்பொங்கல் ருசியே தனி.

பொங்கல் பற்றி எழுதும் போது திருக்கண்ணபுரத்தை எழுதியே ஆகவேண்டும் . இங்கு சௌரிராஜப் பெருமாளுக்கு நெய்வேத்யம் செய்யப்படும் பொங்கல் பிரசாதம் விசேஷமானது . இந்த பிரசாதம் "முனியோதரன் பொங்கல்" எனப்படும் சர்க்கரை பொங்கல். இப்பொங்கலுக்கு முதலிலேயே அர்ச்சகரிடம் சொல்லிவைத்தால்தான் கிடைக்கும்.
அன்புடன் தங்கள் நலம்கொரும்
ப்ரஹ்மண்யன்
பெங்களூரு
 

Visalakshi Ramani

Well-known member
நம்மவர்கள் அது புத்திசாலிகள் தான்! :thumb:

குளிருக்கு இதமாக, பதமாகக் கொடுப்பது
சுள்ளென்று சுவைக்கும் சூடான
நெய் மணக்கும் வெண் பொங்கல்!!!

தெருவில் சுற்றிப் பாடிவிட்டு வந்தால்
உடனடித் தேவை கலோரீகள்!
அது கிடைக்கும் இனிப்புப் பொங்கலில்!!!

பக்தி இல்லாதவர்களையும் பற்றி இழுக்கும்
சக்தியும், வல்லமையும் படைத்தவை இவை!

குளிரில் இளம் சூடான படுக்கையை விட்டு எழுந்து
நடுக்கும் நீரில் குளித்துவிட்டு வருவதற்கு
நல்லதொரு பலன் வேண்டாமா சொல்லுங்கள்!!!
 

Visalakshi Ramani

Well-known member
அப்பள மாவை ஒரு கை (வாய்?) பார்த்துவிட்டு
தப்பாத தாளத்துடன் பலர் திடீர் வித்வான்கள்

மிருதங்கம் இல்லாமலேயே ஜதிக்கோர்வைகளை
அருமையாக வாசிப்பதைக் கேட்டு இருக்கிறீர்களா???
 

Visalakshi Ramani

Well-known member
Here is more to hear from a connoisseur!

ஆஹா, வாடாத்து மாவு, பாதி உலர்ந்த வடாம், அரைவேக்காட்டு தேன்குழல் இவையெல்லாம்
கொடுக்கும் சுவையே தனி .இந்நாட்களில் அப்பள கச்சேரி இல்லையே அப்பள மாவு ருசியே மறந்து விட்டது.
ப்ரஹ்மண்யன்,
பெங்களூரு.
 

Visalakshi Ramani

Well-known member
வடாம் மாவு...
கிளரும் முன் :decision: கிளறிய பின்!!!

வடாம்............
காயும் முன் :decision: காய்ந்த பின்!!!

தேன்குழல் மாவு.....
வேகும் முன் :decision: வெந்தபின்!!!

வயிறு ...............
ரிப்பேர் ஆகும் முன் :decision: ரிப்பேர் ஆன பின்!!!
 

Visalakshi Ramani

Well-known member
I envy the connoisseurs in the forum who have married talented and patient wives!!!

I also remember the true to life quote...

A man will rather have his wife serve him delicious food than speak fluent Greek and Latin! :)
 

Visalakshi Ramani

Well-known member
It takes a true rasigan to become a connoisseur of food and it makes his wife watch, learn, experiment new dishes on her beloved husband and family without hesitation.

Some husbands eat it in the same way whether it is thirattuppaal or sawdust ( not that anyone will really be served the second item).

That throws a wet towel on the enterprising spirit of the women since all they are going get in response to their efforts is a BIG GRUNT!!!
 

Visalakshi Ramani

Well-known member
If the experiment in food is a huge success - she may have nothing left for herself - even to taste her creation!
On the other hand if the experiment ends up in a terrible failure, she will be given the chance of finishing off her creation ALL BY HERSELF!
Either way the result is scary!
 

Visalakshi Ramani

Well-known member
I came down to my ideal weight not once but thrice!!!
First time it was just by exercises and dieting.
The second time by long walks and dieting and
the third time by serious dieting.
Believe me the weight we lose is just hanging around the corner
and gets back to you in tiny installments and before you realize
you are back to what you were before your started the whole thing!!!
I felt helplessly angry until I learned about the Set theory
(not the mathematical one!)
Please read on!
 

Visalakshi Ramani

Well-known member
Why do we regain the weight we lost?


Ask any one who has been struggling to lose weight. He will say that it is difficult to lose weight but it is more difficult to keep it off! Why?

A person’s body has a set number of fat cells. This is determined either at birth or infancy. This number of cells remains constant (or may increase) throughout the person’s life. It can never ever be decreased.

“Set Point Theory” states that a person’s body is programmed to be in a certain weight range and the body will “fight tooth and nail” to remain in that range. During dieting a parson’s weight reduces visibly. But it always comes back–no matter how little he eats and how hard he works out in a gym. The body tries to retain its natural weight.

During serious dieting, the body learns to use efficiently the few calories available for its various functions. The body temperature may fall down and metabolism slowed down. When the body gets more calories than what it needs, it speeds up metabolism and even maintains higher body temperature, in an effort to burn off the extra calories.

It is possible to lose weight only be decreasing the size of the fat cells and not by decreasing their number. The brain always wants to trigger the body, to return the fat cells, to their original size. This means that the weight lost will be regained slowly and steadily.

There is no way of testing to find out a person’s set point. The best way to find it out is to eat normally and exercise moderately and regularly. Long years of futile dieting will throw the metabolism out of gear and it may take up to a year for the system to be restored and the body to return to its normal weight range.

Learning to accept the Set Theory will put an end to the vicious cycles of dieting with its “yoyo” effect. If we learn to accept people as they are, irrespective of their size, height and colour, the world will be a much better place to live in. People will be more relaxed, friendly and in better moods.

After all, being thin is not necessarily the same as being happy!

Visalakshi Ramani
Source : My blog of 200 English articles <visalakshiramani.wordpress.com>
 

Visalakshi Ramani

Well-known member
The Fear Of Size!

It is said that “Small is beautiful”. The modern concept is that “Slim is beautiful”. So many adolescent girls and young women, who dream of possessing pencil-thin figures, get into eating disorders.

The eating disorders are of two kinds, Anorexia and Bulimia Nervosa. Anorexia means a lack of desire to eat. Girls and women suffering from this disorder keep away from food by starving. They use diet pills and do excessive exercises to keep the body weight low.

The well known symptoms are keeping the body weight far less than the ideal weight; intense fear of putting on weight; irregular menstrual cycles and other disorders related to eating.

Anorexia puts a strain on the heart and lowers the heart rate. It throws the electrolyte balance and hormonal balance out of gear. It causes muscle weakness, osteoporosis and immune dysfunction and may lead to premature death.

People who suffer from Bulimia Nervosa find it difficult to fast or keep away from food. They have a ‘ravenous hunger’ as meant by the name of the disorder. They indulge in ‘binge eating’ and purge or vomit the food eaten–in an effort to keep thin.

The onset of Bulimia Nervosa is in the age range of 13 to 20 years. It is difficult to detect the disorder, as the person looks healthy and appears to eat well. But the repeated cycles of binging and purging have devastating effects on the body.

The strong gastric acids erode the teeth enamel and lacerate the lining of the mouth and throat. The person may suffer from dehydration and potassium depletion. The salivary glands get swollen.

A well developed personality can cover up many defects in a person’s appearance. So the young girls need to strive to become wholesome and attractive personalities, rather than pencil-thin-girls with several severe health problems.

Visalakshi Ramani.
Source; My blog <visalakshiramani.wordpress.com>
 
Top